Numminen Piano Festival järjestetään taas kesä-heinäkuun vaihteessa – esiintymässä muun muassa Grammy-voittaja ja Valkoisessa talossa esiintynyt 28-vuotias pianisti

Lippuja on saavilla myös yksittäisiin konsertteihin.

14.06.2023

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Numminen Piano Festival saa jatkoa kesä-heinäkuun vaihteessa. Itäisen Uudenmaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa maalaiskyläidyllissä soi 30.6.–2.7. kansainvälisen tason jazz ja klassinen musiikki.

Nummisten Tapahtumatalossa kuullaan neljä elegantilla ja Suomessa harvinaisella Bösendorfer 280 Vienna Concert -konserttiflyygelillä soitettua soolopianokonsettia ja yksi duokonsertti. Tapahtuman nimekkäin esiintyjä on päätöspäivänä konsertoiva, maailmanlaajuisesti arvostettu yhdysvaltalainen Mackenzie Melemed, joka on soittanut urallaan muun muassa Valkoisessa talossa ja voittanut Maj Lind -pianokilpailun vuonna 2017.

Kotimaisista artisteista tapahtumassa kuullaan Lahden konservatoriossa pianonsoiton lehtorina toimivaa palkittua Tarmo Järvilehtoa, viime vuonna RSO:n nuoreksi solistiksi valittua, keväällä 19 vuotta täyttävää mäntsäläläistä Ilona Liimania, jazzista ja kansanmusiikista ammentavaa pianisti ja säveltäjä Aurora Hentusta sekä kitaristi Olli Soikkelin ja Grammy-palkitun pianisti Marian Petrescun muodostamaa jazz-duoa.

Numminen Piano Festivalin kaikki liput ovat myynnissä Tiketissä. Tapahtumaan myydään 100 euroa maksavien kolmen päivän lippujen lisäksi myös päivä- ja konserttikohtaisia lippuja. Konserttipaikan yleisökapasiteetti on ”miljöötä arvostavan rajallinen”. Lisätiedot festivaalin nettisivuilta.

Numminen Piano Festival
MacKenzie Melemed esiintyy sunnuntaina 2.7. klo 18
Tarmo Järvilehto esiintyy perjantaina 30.6. klo 19
Olli Soikkeli & Marian Petrescu Duo esiintyy lauantaina 1.7. klo 19
Aurora Hentunen esiintyy lauantaina 1.7. klo 15.30
Ilona Liiman esiintyy sunnuntaina 2.7. klo 15.

Liput:

-Perjantai 30.6.2023
iltakonsertti: Tarmo Järvilehto – 22 euroa
-Lauantai 1.7.2023
päiväkonsertti: Aurora Hentunen – 22 euroa
iltakonsertti: Marian Petrescu ja Olli Soikkeli – 28 euroa
lauantain päivälippu 50 euroa sisältää molemmat konsertit
-Sunnuntai 2.7.2023
päiväkonsertti: Ilona Liiman – 22 euroa
iltakonsertti: Mackenzie Melemed 28 euroa
sunnuntain päivälippu 50 euroa sisältää molemmat konsertit

3 päivän lippu oikeuttaa sisäänpääsyn festivaalin kaikkiin viiteen konserttiin

Lisää luettavaa