Nuori kotimainen hiphop-artisti yhteistyöhön legendaarisen brittiläisen levy-yhtiön kanssa

Yhteistyö alkoi perjantaina julkaistulla singlellä.

27.11.2022

Suomalais-amerikkalainen Averagekidluke on solminut levytyssopimuksen Parlophone-levymerkin kanssa, joka perustettiin Saksassa jo 1800-luvun lopussa, ja on sittemmin laajennut myös Britteihin. Levy-yhtiö edustaa Averagekidlukea tästedes Englannissa, kun taas Suomessa artisti pysyttelee Warnerilla. Parlophone-yhteistyö alkaa perjantaina 25. marraskuuta julkaistun No Good 4 U -kappaleen myötä. Biisin on tuottanut DetoNate, joka on tehnyt musiikkia muun muassa Labrinthin ja Years & Yearsin kanssa.

”Kun No Good 4 U tehtiin, olin tosi ahdistunut erään henkilökohtaisen tilanteen vuoksi”, Averagekidluke kertoo. ”Kerroin DetoNatelle, että voin huonosti ja normaalin sosiaalisen itseni sijaan olin hiljainen ja istuin nurkassa kirjoittamassa lyriikoita. Biisiä tehdessä päädyin avaamaan kaikkea, mitä mun päässä pyöri, ja kappaleesta tuli tosi autenttinen ja brutaalin rehellinen kuva mielentilastani sillä hetkellä. Alun perin vihasin biisiä, koska se vei mut aina takaisin siihen tunteeseen ja tilanteeseen, jossa olin sitä kirjoittaessa. Mutta kun sain tarpeeksi etäisyyttä, aloin pitää biisistä ja siitä tuli lopulta mun suosikkini kaikesta mitä olen koskaan tehnyt.”

Hiphop-artistina profiloitunut Averagekidluke yhdistelee musiikissaan pop-melodioita ja vaikutteita eri genreistä, kuten punkista ja afrobeatista. Nuori artisti löydettiin alun perin Soundcloudista, ja hän on sittemmin vieraillut muun muassa A36:n Samma gamla vanliga -kappaleen suomalaisessa versiossa sekä viime kesänä Anna Abreun Paholainen (querido) -hitissä.

Uusi kappale sai osakseen myös musiikkivideon, jonka Averagekidluke on kuvannut Lontoon yössä yhdessä Cheljin kanssa. Videoeditoinnin taas on hoitanut Jjohanness.

Lisää luettavaa