Nyt hemmotellaan räpin ystäviä – uudet musiikkivideot Jay-Z:ltä ja Run the Jewelsiltä sekä tuplalevy Shabazz Palacelta striimattavissa

Päivän rap-annos tarjoillaan kantaaottavana ja kosmisena.

06.07.2017

Jay-Z julkaisi uuden 4:44 -albuminsa 30 kesäkuuta. Se oli kuunneltavissa julkaisupäivänään kaksi tuntia ilmaiseksi artistin omistamassa Tidal -suoratoistopalvelussa, mutta siirtyi ikkunan suljeuduttua takaisin maksumuurin taakse.

Juuri julkaistu The Story of O.J. -musiikkivideo on ensimmäinen julkaisu uudelta levyltä, joka on myös Tidalin ulkopuolisten musiikinkuluttajien saatavilla. Katso video alta.

Warner Bros ja Disney -studioiden 1900-luvun alkupuolen animaatioiden tyyliin toteutettu video käy läpi rasismin historiaa Yhdysvalloissa.

Lähes jakamatonta arvostusta rap-piireissä nauttiva Run the Jewels on niin ikään kantaaottavalla linjalla uudella Don’t Get Captured -videollaan.

Stop motion-tekniikalla toteutetussa videossa Killer Mike ja El-P matkustavat kummitusjunalla luurankojen kansoittaman rinnakkaistodellisuuden läpi. Rahanahneiden silinteriluurankojen ja nuhjuisemman luurankoväestön välistä tolskausta seuratessa vertauskuvat ovat kohtalaisen selviä.

Kokeellisen räpin kaksikko Shabazz Palaces julkaisee perjantaina 14. heinäkuuta konseptialbumiparin Quazarz: Born On a Gangster Star ja Quazarz vs. The Jealous Machines.

Levyt kertovat keulahahmo Ishmael Butlerin mukaan tarinaa kaukaa universumin syvyyksistä maapallolle saapuvasta musiikinpelastajasta Quasarzista. Tämä vierailee kuvitteellisessa Yhdysvalloissa, missä raakuudet, vaihtoehtoiset faktat ja kuolema ovat naamioituneet ihmisiä yhdistäviksi tekijöiksi.

Kuuntele ennakkoon Quazarz: Born On a Gangster Star täältä ja Quazarz vs. The Jealous Machines täältä.

Lisää luettavaa