Nyt voidaan puhua jo kulttuuriteosta – ehkä arvostetuimman suomalaisyhtyeen tuotanto julkaistaan kokonaisuudessaan vinyylillä

04.04.2017

Turkulainen Svart Records on  levy-yhtiö, joka on vuodesta 2009 palkinnut musiikinystäviä ennakkoluulottomilla julkaisuillaan.

Seuraavaksi levy-yhtiö tarttuu yhteen pyhimmistä ja arvostetuimmista suomalaisyhtyeistä, sillä kunnianhimoisena tavoitteena on julkaista kokonaisuudessaan Leevi and the Leavingsin 16 pitkäsoittoa sisältävä tuotanto.

”Haluan mieluummin tehdä asiat perusteellisesti kuin sinne päin. Se tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että kun lähdemme julkaisemaan Leevin kaltaista kansallisaarretta, ei tuntunut mielekkäältä valikoida muutamaa albumia, pelkkää sinkkukokoelmaa tai vastaavaa. Joten päätimme, että yhtyeen koko tuotanto julkaistaan uusiksi. Nyt ensiksi tämä tarkoittaa Leevin kuuttatoista studioalbumia aikajärjestyksessä. Näitä julkaistaan pari kerrallaan 3-4 kuukauden välein. Jos olemme projektin loppupäässä vielä hengissä ja järjissämme, teemme albumin ulkopuolisista sinkuista jonkunlaisen julkaisun. Nyt on jo sovittu, että Göstan Black Label Series -sinkuista tulee boksi, ja se julkaistaan loppuvuodesta.” taustoittaa Svart Recordsin Tomi Pulkki.

Levyt julkaistaan kronologisessa järjestyksessä, joten ensimmäisenä vuorossa ovat Suuteleminen kielletty ja Mies joka toi rock’n’rollin Suomeen. Ensimmäiset julkaisupäivämäärät ovat toukokuussa, jolloin Gösta Sundqvist olisi täyttänyt 60 vuotta.

Albumien kansitaide on levitetty gatefold-formaattiin sisältäen harvinaisia valokuvia ja saatetekstin on kirjoittanut Gösta-elämäkerturi Timo Kalevi Forss.

 

Lisää luettavaa