Oasis-yhtyeen paluusta on turha haaveilla, sanoo Noel Gallagher

Noelin mielestä bändi voisi palata yhteen ainoastaan ”poikkeuksellisten olosuhteiden vallitessa”.

19.10.2022

Oasis-yhtyeen hajoamisesta on 13 vuotta aikaa. Laulaja Liam Gallagherin ja kitaristi Noel Gallagherin julkinen, usein kolmansien osapuolten välityksellä käyty sanaharkka on jatkunut suurin piirtein yhtä kauan.

Veljesten riitelystä huolimatta bändin mahdollista paluuta on spekuloitu aika ajoin. Liam on ollut usein avarakatseisempi osapuoli, jonka lausunnot Noel on tyrmännyt tylysti. Viimeisimpien kommenttien perusteella iloista yhteenpaluuta on turha odottaa.

Noel kertoi Pub Talk -podcastissa tällä viikolla, että yhtyeen paluu keikkalavoille vaatisi ”äärimmäisen poikkeukselliset olosuhteet”. Kitaristi sanoi, ettei halua velloa menneessä ja esitti vertauksena kysymyksen: lähtisitkö eksäsi kanssa lomalle?

”Oasis myy nykyään vuosittain aivan yhtä paljon levyjä kuin silloin aikoinaan, ja olemme aivan yhtä suosittuja. Olen tyytyväinen tähän tilanteeseen”, Noel sanoo.

”Jos palaisimme yhteen, se olisi yhtä sirkusta, eikä koko hommassa ole mitään järkeä. Asiat ovat hyvin tällaisenaan. Minulla on kaikki hyvin, ja Liam tekee mitä tekee, helvetti soikoon, myy Knebworthin täyteen. Ei muuta kuin onnea hänelle.”

Noel viitannee kommentillaan Liamin jättimäisiin soolokonsertteihin Knebworth Parkissa Englannissa viime kesänä. Kahden peräkkäisen illan keikoille myytiin yhteensä yli 160 000 lippua. Oasis esiintyi samalla paikalla 250 000 katsojalle vuonna 1996.

Liamin piti esiintyä kesällä myös Suomessa Ilosaarirockissa, mutta keikka peruuntui lääkärin määrättyä laulajan laulu- ja puhekieltoon. Peruuntumista paikkasi Hassisen kone.

Lisää luettavaa