Ola Salo lumosi, Studio Killers villitsi nuoret tytöt ja Public Enemy aloitti “hello Helsinki” – Ruisrockin ensimmäinen päivä myytiin loppuun

04.07.2015

Turun Ruisrock jatkoi viime vuoden tapaan vahvasti yleisöennätyksiään rikkoen. Festivaalin perjantain liput myytiin loppuun ja paikalle saatiin päivän aikana jopa 35 000 ihmistä. Esiintyjävalinnoissa on onnistuttu, sillä Ellie Goulding, Public Enemy ja Mastodon vetivät Ruissalon festivaalialueen täyteen.

“Perjantai oli vielä pientä lämmittelyä. Studio Killers esiintyi ensimmäistä kertaa ulkolavalla ja toimi yllättävän hyvin etenkin nuorten tyttöjen villitsemisessä. Public Enemy sanoi keikan alussa ‘hello Helsinki’ ja korjasi nolona myöhemmin mokansa. Päivän ehkä paras oli yllättäen The Arkin laulajan Ola Salon esitys”, paikalla raportoiva Rumban festivaaliagentti ja kävelevä musiikkitietotoimisto Juho Lauri kommentoi.

Pharrell Williams, Anssi Kela ja Teksti-tv 666 kiinnostaa, samoin kuin viime vuonnakin loistanut Veronica Maggio. Foals esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa, Of Monsters and Menin uusi levy oli todella hyvä, ja Mew’n ympärillä on spekuloitu, että nämä keikat saattavat olla heidän viimeisiään. Sunnuntaina yhtye esiintyy nimittäin ilman kitaristi Bo Madsenia.”

Samaa yleisömenestystä on odotettavissa myös muille päiville, sillä festivaalilippuja on nettikaupassa jäljellä pian enää sunnuntaille. Viime viikolla Seinäjoen Provinssi onnistui nostamaan statuksensa jälleen Suomen festivaalien kärkikastiin, mutta Ruisrock on pitänyt paikkansa tasaisen pitkään. Festivaalin toimitusjohtaja, musiikin yleismies Juhani Merimaa kommentoi taannoin Rumballe, että Ruisrock on panostanut jatkuvasti nuoriin kuulijoihin ja pyrkinyt näin luomaan uutta vakioasiakaskuntaa, joka käy tapahtumassa pitkään.

Nuorien ja modernin musiikkikentän huomioiminen näkyy pääesiintyjävalinnoissa. R’n’b-tähti Pharrell Williams, konemusiikkisuosikki Axwell /\ Ingrosso, räppäri ASAP Rocky ja eilen esiintynyt Ellie Goulding ovat juuri nuorten suosiossa ja monien muiden Suomen rockfestivaalien pääesiintyjiin verrattuna hyvinkin nuoria. Väitteet siitä, että nuoriso olisi vaihtanut lempiartistiensa keikoilla käymisen Spotifyn kuunteluun ei näytä siis pitävän paikkaansa.

Tänään Ruisrockissa esiintyy Pharrell Williamsin ja Axwell /\ Ingrosson lisäksi muun muassa Veronica Maggio, Kingston Wall Freakout ja Paperi T. Sunnuntain pääesiintyjinä ovat ASAP Rocky, Mew, Disclosure ja Of Monsters and Men. Tanskalainen Indieartisti ilmoitti eilen peruvansa esiintymisensä lauluääniongelmien vuoksi, mutta paikkaajaksi on saatu nopeasti ruotsalainen electro house -duo Galantis.

Raporttia Ruisrockista on odotettavissa Rumban sivuilla myöhemmin. Lisätietoja festivaaleista löydät Ruissin nettisivuilta täältä.

Lisää luettavaa