Olavi Uusivirran tuleva levy lantraa konjakkiromantiikkaa ja viljaviinarealismia

05.02.2010

Huhtikuussa julkaistava Olavi Uusivirran Preeria-albumi syntyi keskustelemalla ”paskataiteista”.

Kuva: Universal

Olavi Uusivirran neljäs studioalbumi Preeria julkaistaan huhtikuun puolivälissä. Levyn ensimmäinen sinkku Nukketalo palaa on jo soinut radiossa. MySpacesta sitä ei ainakaan vielä löydy.

Viime syksynä Olavi Uusivirta kertoi, että levy tulee tänä vuonna, ”jos sen suurempia tsunameja ei ilmaannu”. Levy-yhtiön ulkopuolisena A&R-henkilönä eli käytännössä sparrauskaverina biisintekovaiheessa on toiminut Riku Mattila.

Mattila tunnetaan Kauko Röyhkän yhtyetoverina sekä Lauri Tähkän, Maija Vilkkumaan, 22-Pistepirkon, Sister Flo’n ja ties kenen tuottajana.

”Me ollaan suunnilleen kerran kuussa istahdettu neljäksi tunniksi juomaan kahvia ja keskustelemaan akustisista biisidemoista sekä siinä ohessa yleisemmin lempiaiheestamme ’paskataiteista’, mikä on siis Mattilan käyttämä nimitys popkulttuurille”, Uusivirta kertoi Rumban haastattelussa.

Kitaristi-tuottaja Jaakko Murroksen kanssa studiokuntoon sovitettujen biisien tekstimaailmaa Uusivirta sanoi ”aiempaa kuvallisemmaksi”.

”Jos konjakki on romantiikka ja kirkas viljaviina realismi, sävellykset ovat keskimäärin kolmen tähden jallua ja sanoitukset yhden tähden jallua. Analogia tosin on hieman riskialtis, sillä eihän kukaan juo kolmen tähden jallua.”

Olavi Uusivirran edellinen albumi, Rumban kriitikkoäänestyksen kärkikymmenikköön valittu Minä olen hullu, julkaistiin vuonna 2008.

Lisää luettavaa