”Olemme vain silmänräpäyksen päässä Auschwitzista” – Bruce Dickinson puhuu syvällisiä näin vuoden loppuun

Iron Maidenin laulaja, lentäjä-ässä, oluenpanija ja kirjailija pohdiskelee julkisesti, mitä on olla ihminen 2000-luvulla.

Bruce Dickinson tunnetaan monilahjakkaana ja mielipiteikkäänä tyyppinä. Miehen viimeisin julkinen pohdiskelu ihmisluonnosta osuu erittäin sattuvaan aikaan näin vuoden 2017 loppuun, joka on yleisesti tunnustettu varsin paskamaisena vuotena monellakin tasolla.

Newsweek haastatteli Iron Maidenin keulakuvaa miehen tuoreen omaelämäkerran tiimoilta ja puhe kääntyi bändin Auschwitz-vierailuun.

”Se on todella pelottava paikka. Meitä opastanut puolalainen jätkä käy siellä jatkuvasti, ja minä mietin vain, että kuinka kukaan pystyy siihen? Itse en voinut viipyä siellä kuin pari tuntia. Se sai minut todella rikki. Sen paikan pahuuden pystyy suorastaan haistamaan.”

Ja sitten Dickinson alkaa viiltävän syvälliseksi.

”Me kaikki luulemme olevamme 2000-lukulaisia ihmisiä, mutta oikeasti olemme vain silmänräpäyksen päässä Auschwitzista, eikä pelkästään juutalaisten suhteen. Jotain vastaavaa tapahtuu jossain päin maailmaa joka ikinen päivä.”

”Sitä alkaa miettiä, että milloin me kehitymme tällaisesta pois? Ja sitten jotain hullua tapahtuu, kuten Las Vegas[in joukkoampuminen], ja on pakko ihmetellä: mikä ihmisissä on vikana? Onko meissä kaikissa kyky tehdä jotain tuollaista?”

Koko hienon haastattelun voi lukea Newsweekin sivuilta.