”Olin järkyttynyt, mutta ajattelin, että tällaista on Suomessa” – Boratin, Ali G:n ja Brünon luojan uusi hahmo on suomalainen perverssejä höpöttävä koomikko

Sacha Baron Cohenin uuden sarjan hahmokavalkadiin kuuluu kultaisista suihkuista höpöttävä härmäläinen.

Uutisoimme aiemmin tällä viikolla, miten Sacha Baron Cohenin uuden, ”television historian vaarallisimmaksi sarjaksi” tituleeratun Who Is America? -ohjelman ympärillä kuohuu jo ennen ensimmäistäkään lähetystä. Näistä lisää jutun alla olevista linkeistä.

Suomalaisesta näkökulmasta mielenkiintoisinta viikonloppuna ensi-iltansa saavassa sarjassa on entisen Arizonan osavaltion poliisipäällikön  Joe Arpaion haastattelu. Arpaio avautui Breitbart-lehdelle, kuinka Baron Cohen huijasi häntä esittämällä suomalaista koomikkoa.

Aluksi haastattelu oli sujunut normaaliin tapaan, mutta yhtäkkiä Baron Cohenin esittämä suomalainen oli alkanut tiputella jatkuvasti väliin termejä kuten ”käsihoito”, ”suihinotto” ja ”kultainen suihku”. Tässä vaiheessa Arpaio muuttui epäileväiseksi ja alkoi kirjata haastattelun kulkua muistiinpanoihinsa.

”Jotkin sanat, joita hän käytti tekivät oloni epämukavaksi, minun täytyi vain kestää. En ole sellainen tyyppi, joka jättäisi tilanteen, ja kävelisi pois. Olen tehnyt tuhansia haastatteluita, enkä ole jättänyt yhtäkään kesken. Minä vain kestän sen. Olin järkyttynyt,  mutta ajattelin, että tällaista on Suomessa ja tämä on kuuluisa koomikko.” kertaa Arpaio tapahtumia.

Hatunnosto ja kiitos Baron Cohenille Suomi-kuvan vahvistamisesta maailmalla, kai tässä pitää torille laahustaa.