Olisiko Valonkantajat jäänyt kirjoittamatta ilman tätä? Lue Antti Lähteen levyarvio, joka antoi alkusysäyksen Perttu Häkkisen toimittajanuralle!

02.12.2015

Perttu Häkkinen on ansioitunut toimittaja, jonka artikkeleita on saanut lukea niin Rumbasta kuin Nyt-liitteestä. Hän on tuttu myös Radio Helsingin ja Yle Puheen taajuuksilta. Yhdessä Vesa Iitin kanssa Häkkinen kirjoitti vuoden kenties puhutuimman tietokirjan, Valonkantajat.

Alkusysäyksen kaikelle tälle antoi Rumban kriitikko Antti Lähde. Tänään julkaistussa haastattelussa Häkkinen kertoo tuohtuneensa luettuaan Rumbasta Lähteen kirjoittaman arvion Imatran Voiman kakkosalbumista.

”Lähetin Rumban toimitukseen monisivuisen kirjeen, jossa ilmaisin kantani levyarviosta. Koska Lähde oli The Smithsiä kuunteleva tamperelainen poppari, hänellä ei ollut tuolloin mielestäni henkisiä edellytyksiä arvioida taidettamme.”

Silloinen Rumban päätoimittaja tarjosi Häkkisen kiihkeän paatoksen luettuaan miehelle kolumnistin pestiä. Loppu on historiaa!

Mutta mitä Antti Lähde levyarviossaan kirjoitti? Imatran Voiman Welfare State of Mind arvioitiin Rumbassa 7/2007. Kaivoimme levyarvion arkistoista, olkaa hyvä.

imatranvoima-arvio

Lisää luettavaa