Olitko katsomassa Iron Maideniä Kuusrockissa vuonna 1980? Keikalta tuttu mies palaa Suomeen 42 vuoden tauon jälkeen!

Soolokitaristi esiintymässä ja tavattavissa Vantaalla heinäkuussa.

05.04.2022

Iron Maideniä on odotettu kovasti Suomeen, onhan yhtyeen edellisestä vierailusta aikaa jo lähes neljä vuotta. Fanien toiveisiin vastataan 4. kesäkuuta, kun Rautaneito astelee Hyvinkään Rockfestin lavalle.

Neljän vuoden tauko ei ole mitään siihen verrattuna, että Dennis Strattonin viime viisitistä maassamme on kulunut jo kokonaiset 42 vuotta. Hätähuuto on kuultu, sillä Iron Maidenin ensimmäisellä albumilla soittanut kitaristi nähdään keikalla Vantaan Rock Bearissa heinäkuussa.

Mies on nähty ja kuultu Suomessa entuudestaan vain kerran, Oulun Kuusrockissa vuonna 1980, kun brittiyhtye keikkaili ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Kitaristi ehti olla bändissä alle vuoden ajan, kunnes hänet korvattiin Adrian Smithillä, joka on pysynyt Maidenin riveissä näihin päiviin saakka – pientä neljän albumin mittaista taukoa lukuun ottamatta.

Stratton ei pelkästään esiinny 23. heinäkuuta järjestettävässä Beast Feast Fan Expo -tapahtumassa, vaan hänet voi myös tavata siellä ilmi elävänä. Mies heittää keikan Bone Button -tribuuttibändin kanssa, joka soittaa illan aikana myös omillaan.

Tämän lisäksi paikalla ja tavattavissa on myös Maidenin roudarina vuosina 1978-1984 toiminut Steve ”Loopy” Newhouse. Mies on kirjoittanut näistä ajoista muistelmateoksen, joka ilmestyy suomeksi käännettynä 12. huhtikuuta. Docendon kustantamaa kirjaa voi ostaa paikan päältä.

Lippu tapahtumaan maksaa 22 euroa. Lisätietoja Facebook-tapahtumasivulta.

”Illan aikana kuullaan klassikoita kuten Prowler, Remember Tomorrow, Running Free sekä Wrathchild. Beast Feast Fan Expo on takuuvarmasti yllätyksiä täynnä ja lavalla tullaan näkemään myös erikoisvieraita!”, kerrotaan tapahtuman tiedotteessa. Tätä ei siis kannata missata!

Alta voit katsoa, miten Strattonilta taittui Prowler vuonna 2019.

Beast Feast Fan Expo
Lauantai 23.7.
Rock Bear, Maakotkantie 6, 01450 Vantaa
Liput 22 euroa

Lisää luettavaa