”Ollaan kasvettu sellaisessa ympäristössä, että häviäminen ei ole vaihtoehto” – haastattelussa kovassa nosteessa oleva suomalaisduo

PME:n talliin siirtynyt Cavallini & Shrty julkaisi mixtapen.

Cavallini & Shrty julkaisi tänään Vaihost sisää -mixtapen, jolla vierailee Gracias ja Hussa. Duo on julkaissut tänä vuonna mixtapen lisäksi myös ep:n ja parivaljakko onkin salakavalasti tehnyt itseään tunnetummaksi askel askeleelta.

Cavallini & Shrtyn musiikki on, afrobeatin, rnb:n ja räpin sekoitusta, jollaista ei Suomessa erityisemmin vielä tehdä. Miten kaikki sai alkunsa ja mitä suunnitelmia duolla on? Rumba otti heihin yhteyden ja kysyi olennaisimmat.

Mistä kaikki alkoi, miten päädyitte tekemään musiikkia ja nimenomaan kahdestaan?

”Ollaan tunnettu ja liikuttu samoissa kaveriporukoissa junnusta asti. Musahommat lähtivät käyntiin, kun otettiin aina frendin kellarissa freestylebattlea.”

Millaisista tarinoista ja ajatuksista tuore mixtapenne on syntynyt?

”Me ollaan meidän ympäristön muokkaamia. Sen takia räpissä kuulee meidän kotikulmien slangia, hauskanpitoa ja tositarinoita meistä sekä meidän lähipiiristä.”

Julkaisitte ep:n Monspin kautta ja nyt mixtapen PME:n alla. Miten päädyitte vaihtamaan levy-yhtiötä?

”Se tapahtui tosi luonnollisesti, koska Monspin Kepellä (Monsp Recordsin toimitusjohtaja) ja VilleGallella (yksi PME:n perustajista) on hyvät välit. Päästiin kaikki siihen tulokseen, että mennään PME:n rosteriin ja se on kehittänyt meitä artisteina sekä ihmisinä.”

Olette julkaisseet tänä vuonna sekä ep:n, että mixtapen. Joten jokainen aikaansa seuraava räpin ja rnb:n ystävä jo varmasti tietää mistä on kyse. Uskomme vahvasti, että nousette entisestään esiin vuoden 2019 aikana, mutta mitä suunnitelmia teillä on ensi vuodelle?

”Ollaan meidän ep:n jälkeen mietitty, että pitää nostaa vielä studiolla käynnin tempoa. Voidaan luvata, että 2019 tullaan kovempaa kuin koskaan. Ei voida paljastaa viel kaikkia suunitelmia, mutta joku platta saletisti, haha! Tahti ei hidastu.”

Yksi tavaramerkeistänne on ”joka biisi on bängeri” -lausahdus. Mikä tekee biisistä bängerin ja miten pidätte huolen, ettette ala lepsuilemaan?

”’Joka biisi bängeri’ kuvaa meidän soundia, jota kukaan ei tee Suomessa. Ollaan kasvettu sellaisessa ympäristössä, että häviäminen ei ole vaihtoehto. Yritetää aina parhaamme loppuun saakka, tapahtui mitä vaan.”

Musiikkinne on jo sellaista, jota Suomessa ei erityisemmin tehdä. Mitä muuta haluaisitte tuoda Suomeen tai minkä haluisitte muuttuvan?

”Musiikin lisäksi live-esiintymiset ovat yksi asia mitä haluamme muuttaa. Sen lisäksi yleisesti kulttuuria sekä sitä miten asiat täällä toimii. Luoda vähän uutta ja muokkaa vanhaa.”

Uudella biisillä räppäätte, että jos musiikki ei olekaan se juttu, niin trap kutsuu (tässä tapauksessa viitataan johonkin muuhun kuin räpin alagenreen). Mitä tavoitteita teillä on musiikkinne kanssa?

”Tavoitteena meillä on aina ollut tehdä erilaista soundia kun muut. Me oikeasti tehdään.”

”Halutaan tulla muistetuksi omasta soundista ja että omalla tyylillä pääsee pitkälle jos vain uskoo omaan juttuun.”

Cavallini & Shrty kertoivat edellä, että he haluavat muuttaa suomalaista live-meininkiä. Se mitä se käytännössä tarkoittaa, selviää tietysti parhaiten menemällä duon keikalle. Hyvän mahdollisuuden tähän tuo PME Blockparty, joka järjestetään Helsingin Tavastialla 26.12.

Tsekkaa mixtape alta.