Onko tässä ensimmäinen tamperelaisessa raitiovaunussa kuvattu musiikkivideo?

Sami Sänpäkkilä ohjasi Eleanoora Rosenholmille videon.

Arvid Helminen

Eleanoora Rosenholmin albumi Talvipalatsin puutarhassa ilmestyi syksyllä 2018. Levyltä löytyvälle Moskova metro -kappaleelle kuvattu musiikkivideo julkaistiin nyt, keväällä 2020.

Musiikkivideon on ohjannut Sami Sänpäkkilä ja hän kertoo Moskova metron olleen pisin musiikkivideoprojekti, jossa hän on ollut osallisena.

”Video oli työn alla yli vuoden. Tein ensimmäisen vedoksen käsikirjoituksesta maaliskuussa 2019. Viimeinen kirjoitussessio Mika Rätön kanssa oli marraskuussa 2019. Kuvasimme videon kolmessa päivässä. Nämä ovat olleet pisimmät kuvaukset ja videon editoinnit, joita olen tehnyt”, Sänpäkkilä kirjoittaa kotisivuillaan.

Ensimmäiset kaksi päivää työryhmä kuvasi Tampereella, tulevan raitiovaunun mallikappaleessa. Videolla näkyvä metro onkin siis oikeasti ratikka. Kolmas kuvauspäivä oli Helsingissä metroaseman laiturilla. Ja nyt, kauan kestäneen editointiprosessin jälkeen video on ihailtavissa.

”Moskova metro huokuu pommiuhkineen sitä vaaraa ja viisautta, jota vieraiden suurkaupunkien maanalaiset niin usein”, Samuli Knuuti kirjoitti kappaleesta levyarviossaan. Sama pätee videoon.