Onko tässä seuraava tähtinimi – tekee kunniaa klassikolle johon monen kieli ei taivu ja sai vetoavukseen todellisen rap-tähden

Ocean Wisdom saattaa lyödä läpi hetkenä minä hyvänsä.

08.03.2018

Ocean Wisdom on tehnyt tuloaan jo vuodesta 2016 asti, mutta nyt alkaa vahvasti vaikuttamaan siltä, että Ocean Wisdom saa kunnolla nimensä Spotify-hakuihin.

Ocean Wisdomin räppiaalto koostuu nopeasta flow’sta, josta kuuluu kuitenkin selkeästi brittiaksentti läpi. Ocean Wisdomin vahvuutena on kuitenkin se, että hänen nopeutensa ei tarkoita sönkötystä, vaan paketti pysyy koko ajan kasassa.

Samalla meininki pysyy katu-uskottavana ja vaikka uuden singlen vierailijana on itse Dizzee Rascal, niin Ocean Wisdom ei jää täysin varjoon, vaan pitää omansa paikkansa tukevasti.

Nyt Ocean Wisdom on käynyt heittämässä parit biisit BBC:n studiossa. Toinen on edellä mainitusta Revvin’-kappaleesta, jolla vierailee siis yksi Britannian rap-historian isoimmista nimistä, Dizzee Rascal.

Toinen kappaleista on cover Busta Rhymesin Gimme Some More -kappaleesta, jota varten on mukana myös livebändi. Busta Rhymes on tunnettu todella vilkkaasta räppityylistä ja siinä saa olla kieli notkeana, että pysyy edes hetken perässä. Ocean Wisdom taitaa tämänkin ja saa itseasiassa biisin kuulostamaan aivan omaltaan.

Noteerasimme räppärin jo vuonna 2016 Grime-jutussamme, jossa keskityimme nouseviin nimiin. Aivan grime-lokeroon ei Ocean Wisdom näillä tekemisillään tipu, mutta suunta on selvästi ylöspäin. Tuolloin arvelimme, että Ocean Wisdom voisi kerätä suosiota myös Suomessa ja saman johtopäätöksen voi herättää ilmoille vieläkin.

Räppäriltä tuli helmikuussa Wizville-levy, jolta myös Revvin’-biisi löytyy. Levyllä vierailee Dizzee Rascalin lisäksi muun muassa Method Man, P Money ja Roots Manuva.

Kuuntele ja katso molemmat livevedot alta.


Lisää luettavaa