Onneksi voitettiin jääkiekossa, sillä Golden Globet eivät juuri antaneet suomalaisille aihetta juhlaan – musiikkielokuvat sen sijaan menestyivät hyvin

Elokuva- ja televisioalan vuoden parhaimmistoa palkittiin jälleen viime yönä.

Elokuva- ja televisioalan Golden Globe -palkinnot jaettiin jälleen viime yönä. Musiikkiin liittyen ehdokkaina oli tänä vuonna kaksi varteenotettavaa elokuvaa.

Ehdokkaina olivat nimittäin Bryan Singerin ohjaama, Queen-yhtyeen ja erityisesti sen solistin Freddie Mercuryn elämänvaiheisiin keskittyvä Bohemian Rhapsody sekä harmaantuneen ja alkoholisoituneen country-laulajan ja tämän nuoren suojatin rakkaustarina A Star is Born, jossa näyttelevät Lady Gaga sekä Bradley Cooper, joka toimii myös elokuvan ohjaajana.

Bohemian Rhapsody lunasti molemmat ehdokkuutensa voittaen sekä parhaan draamaelokuvan että parhaan draamaelokuvan miespääosan palkinnon. A Star is Born puolestaan voitti parhaan alkuperäisen kappaleen palkinnon kappaleella Shallow. Sen lisäksi elokuva oli ehdolla kolmessa muussakin kategoriassa.

Suomalaisten harmiksi Jasper Pääkkösen tähdittämä, Spike Leen ohjaama BlacKkKlansman jäi ilman palkintoja. Elokuva oli ehdolla kaikkiaan neljässä palkintokategoriassa: parhaan draamaelokuvan miespääosan, parhaan miessivuosan, parhaan elokuvan ja parhaan ohjaajan Golden Globen saajaksi.

Katso kaikki ehdokkaat ja palkitut täältä.