Oscar-gaala oli musiikkielokuville sekä antelias että armoton

Oscar-palkinnot jaettiin maanantain vastaisena yönä.

25.02.2019

Elokuva-alan tärkeimmät palkinnot, Oscarit, jaettiin jälleen viime yönä. Musiikkielokuvista gaalassa olivat edustettuina yhteensä kolmellatoista ehdokkuudella Bohemian Rhapsody sekä A Star Is Born, joskin ilta oli niiden osalta hyvin kaksijakoinen. Ensimmäisenä mainitulle gaala oli suuri menestys, jälkimmäiselle puolestaan hienoinen pettymys: ainakin, jos palkintosaalista vertaa sen ansaitsemien ehdokkuuksien määrään.

Queen-yhtyeen solistin, Freddie Mercuryn, elämään keskittyvän Bohemian Rhapsodyn saamista viidestä ehdokkuudesta palkintoon asti ylsi neljä. Elokuva palkittiin niin parhaan miesnäyttelijän (Rami Malek), äänimiksauksen, äänileikkauksen kuin leikkauksenkin Oscarilla. Näiden lisäksi elokuva oli ehdolla myös parhaan elokuvan palkintokategoriassa. Bohemian Rhapsody putsasikin niin sanotusti pöydän, sillä se keräsi gaalassa ehdolla olleista elokuvista kaikkein eniten palkintoja.

Sen sijaan Lady Gagan ja Bradley Cooperin tähdittämä ja jälkimmäisen ohjaama musiikkielokuva A Star Is Bornin ilta ei ollut aivan yhtä hohdokas. Elokuva oli ehdolla kaikkiaan kahdeksassa kategoriassa, mutta lunasti näistä itselleen vain yhden. Elokuvan ehdokkuuksiin kuuluivat parhaan elokuvan, naispääosan, miespääosan, miessivuosan, käsikirjoituksen, kuvauksen, äänityksen sekä kappaleen Oscar-ehdokkuudet, joista se voitti ainoastaan viimeisenä mainitun kappaleella Shallow. Kyseisen kappaleen menestyksen ennustimme jo aiemmin täällä.

Lisää luettavaa