”Paavoharju meni Akun Ankan autolla taivaaseen” ja muita syitä lopettamiseen

08.11.2013

Paavoharju lopetti. Rumba yritti selvittää miksi näin kävi.

Teksti: Jarkko Fräntilä, kuva: Kuvakaappaus yhtyeen videosta

Kokeellisen hiphopin kärkinimi Paavoharju kertoi tällä viikolla lopettavansa musiikin teon. Uusin levy Joko sinä tulet tänne alas tai minä nousen sinne on saanut osakseen melkoista hehkutusta kansainvälisissäkin medioissa. ”Enää ei uusia levyjä tule”, kerrottiin kuitenkin Paavoharjun Facebook-sivuilla. Julkilausuma tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Rumba ei suostunut jättämään asiaa tähän, vaan otti yhteyttä Paavoharjuun. Oli saatava vastauksia siihen, miksi lopettamispäätös tuli juuri nyt.

Miksi lopetetti, kun homma oli osaltanne muuttumassa isoksi? Ettekö kestäneet paineita?

”Kun tulee kolmas voima on loppu lähellä”. En ymmärrä millä tavoin homma oli muuttumassa isoksi nyt. Olimme jo vuosia sitten esiintymässä Roskildessa. Olemme todella tyytyväisiä levyn saamaan vastaanottoon sekä Suomessa että ulkomailla. Tämä ei kuitenkaan vaikuta, tai edes liity, Paavoharjun toiminnan jatkumiseen millään tavoin.

Aiotteko palata takaisin kun teille tarjotaan tarpeeksi rahaa? Aiotteko tehdä todennäköiset PMMP:t?

Jos tarpeeksi rahaa tarjotaan niin mikä ettei. Toisaalta, Paavoharju ei koskaan nouse haudastaan ainakaan samanlaisena.

Joko sinä tulet…-levyä on hehkutettu kaikkialla. Se on myös melkoisen vaikea levy normikuuntelijalle. Mistä johtuu, että ihmiset alkoivat löytää Paavoharjua juuri nyt?

Jos tarkoitat suomalaisia, niin Rabbi puhuu kansan kieltä.

Jos ja kun Paavoharju nyt lopettaa, niin mitä yhtyeen jäsenet aikovat tehdä jatkossa?

Mikä yhtye? Jollain tavoin levyihin liittyneet ihmiset tehnevät luultavasti samaa kuin ennenkin. Omassa toiminnassani ei ainakaan tapahdu mitään muutosta. Lauri Ainala (10.11.82) 31 vee, Paavoharju-vainaa 13 vee = 313. Paavoharju meni Akun autolla taivaaseen!

Oon juomassa kiljua ja kohta menossa röttelösaunaan saunomaan Saimaan rannalle. Sinne ei Pitchforkin haarukat yllä palleja seivästämään! Jiihaa! Cowboy! Saimaannorppa.

Niin. Siinäs kuulitte.

YouTube video

Lisää luettavaa