Pala suomiräppiä historiaan tänään

Kultabassokerhon viimeinen lähetys kuullaan tänään 28.9. 2019.

Mikään ei ole pysyvää, ei edes Kultabassokerho.

Kultabassokerho oli suomiräppiin keskittyvä erikoisohjelma. Ohjelma joka vangitsi lauantaisin lukuisat suomiräpin ystävät vastaanottimien ääreen jo silloin, kun suomiräpin ei tiedetty olevan pian iso osa kotimaista musiikkibisnestä.

Kultabassokerhon vuonna 2007 käynnistynyt pitkä taival päättyy tänään, kun ohjelman viimeinen lähetys tulee radioaalloilta. Ohjelma päättyy, koska Bassoradiossa, joka ohjelmaa esittää, tapahtuu isoja muutoksia.

”Uudistamme radiokarttaa, ja ensimmäinen askel on ollut ilmoittaa lopetettavien ohjelmien tekijöille asiasta”, Riikka Reunanen kommentoi aiemmin Rumballe.

Hän kertoi, että uudistuksen taustalla on halu yhtenäistää kanavan tarjontaa ja tehdä siitä kuuntelijalle helpommin ymmärrettävä.

”Primetime jatkuu sellaisenaan.”

30. syyskuuta loppuvien erikoisohjelmien joukossa on Kultabassokerhon lisäksi esimerkiksi This Moment On, Maanalainen Radio, Ghettotyylit ja Boom Shakalaka. Reunanen vahvisti, että D.R.E.A.M.- ja Blaka Blaka -ohjelmat jatkuvat.

Kultabassokerhossa on kuultu vieraita aina suomiräpin avainhahmoista aloitteleviin nimiin. Radioaalloilla on vieraillut räppäreitä Cheekistä Eevil Stööhön, kirjo on siis valtava.

Voi sanoa, että Kultabassokerho on omalla tavallaan paitsi tehnyt suomiräppiä isommaksi, niin myös tuonut sitä yhteen. Yksi iso osa Kultabassokerhoa on ollut myös lukuisat freestylelähetykset. Nyt tämä kaikki jää historiaan.

Viimeinen jakso alkaa tänään klo 16. Ohjelmaan on kutsuttu ”koko suomirap”, joten luvassa on todellinen spesiaali.