”Paljon on vielä vinossa ja isän huoli on välillä kova” – Palefacelta huomenna kappale ja podcast kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi

Palelta uusi single.

07.03.2023

Paleface julkaisee huomenna uuden singlen Mikä susta tulee isona feat. Ylva Haru. Samalla Kalpeanaama julkaisee Autofiktio-podcastin ensimmäisen jakson. Palefacen uusi sooloalbumi Autofiktio julkaistaan 24. maaliskuuta.

Mikä susta tulee isona on kolmas single 24. päivä maaliskuuta julkaistavalta albumilta. Albumi julkaistaan suoratoistopalveluissa sekä vinyylinä.

Viime aikoina on puhuttu paljon suomiräpin misogyniasta ja Paleface räppää kansainvälisenä naistenpäivänä julkaistavalla singlellään naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta.

”Mulla on kaksi tytärtä ja usein tulee mietittyä minkälaisessa maailmassa he tulevat kasvamaan. Se maailma on paljon armollisempi, kuin vaikka se maailma jossa tyttöjen isoisoäidit kasvoivat, mutta silti paljon on vielä vinossa ja isän huoli on välillä kova”, Paleface kertoo sinkusta.

”Biisi on periaatteessa akustinen folk-balladi, ilman räpille tyypillisiä isoja rumpuja jne. Must tässä on vahvaa crossover-potentiaalia. Toivon, että biisi voisi murtautua suomiräpin kapean boksin ulkopuolelle ja saada soittoja myös muissa kanavissa, laajemmalle yleisölle.” Paleface kertoo.

Autofiktio-albumin kappaleiden tueksi Paleface on tehnyt yhdessä Setlementtiliiton kanssa 11 jakson Autofiktio-podcast-sarjan, jossa keskustellaan albumin teemoista yhdessä vaihtuvien vieraiden kanssa. Ensimmäinen, ”Mikä susta tulee isona” -kappaleen teemoja käsittelevä jakso on nyt julkaistu Podplay-alustalla. Vieraana ensimmäisessä jaksossa on Helsingin Tyttöjen Talon ohjaaja Anniina Väisänen. Uusi jakso julkaistaan joka keskiviikko 17.5. asti.

Tsekkaile Palefacen tulevat keikat alta.

Keikat:

7.4.2023 Suistoklubi, Hämeenlinna (w/DJ Leijonamieli)
8.4.2023 Seurahuone, Kokkola (w/DJ Leijonamieli)
14.4.2023 Teatro/Logomo, Tku (w/DJ Leijonamieli)
29.4.2023 Virta, Imatra (w/DJ Leijonamieli)
6.5.2023 Patoklubi, Kouvola (w/DJ Leijonamieli)
12.5.2023 Tavara-asema, Tre (w/DJ Leijonamieli)
18.5.2023 Tori, Vaasa (w/DJ Leijonamieli)
25.5.2023 Esteetön festivaali, Järvenpää (w/DJ Leijonamieli)
31.5.2023 Tavastia, Helsinki (w/DJ Leijonamieli)

Lisää luettavaa