Paljonko Youtube maksaa tekijänpalkkioita miljoonasta katselukerrasta artistille?

Youtubelta tirisee pennosia.

Ei sit.

Jos haluat tehä rahaa Youtuben avulla, ei kannata hankkia miljoonia katselukertoja – kannattaa hankkia miljardeja, kertoo Digital Music News. Vain tässä mittakaavassa voi videopalvelun avulla päästä todellisiin tienesteihin.

ContentID on Youtuben menetelmä tunnistaa videoista tekijänoikeudella suojattua musiikkia. Kun suojattu musiikki tunnistetaan, oikeuksien haltijalla eli artistilla on mahdollisuus estää käyttö, tai kerätä osa mainostuloista.

Nimettömänä pysyttelevä artisti, joka saa tekijänpalkkionsa suurimmilta osin mainostuloina ContentID:n kautta, jakoi Digital Music Newsille rojaltiyhteenvetonsa Youtubesta.

Viimeisimmällä 30:n päivän tilityskaudella hänen musiikkiaan kulutettiin 1 048 305 kertaa. Sillä tienasi noin 60 euroa. Tämä tarkoittaa 0.000058 euroa per näyttökerta ja noin kahden euron tuloa päivässä. Edellisvuonna artistin musiikilla oli noin puoli miljoonaa näyttökertaa ja tulot vastaavasti noin 25 euroa.

Tällä hetkellä ainoastaan Yhdysvalloissa käytettävissä olevan mainoksettoman Youtube Redin palkkiot ovat paljon paremmat. Valitettavasti kompastuskivenä on ihmisten matala kiinnostus maksaa Youtuben palveluista.

Vertailuksi Tidalin ja Microsoftin Groove Musicin on raportoitu maksavan Suomessa kuuntelulta 8 senttiä. Anssi Kela sai Levoton Tyttö -hitistään 0,0035 senttiä per kuuntelu.