Paluuta virittelevä Ride esiintyi ensimmäistä kertaa 20 vuoteen – Tarkista videolta, miltä shoegaze-legenda kuulostaa nykypäivänä

Yhteen palannut maineikas brittibändi otti varaslähdön keväällä käynnistyvälle paluukiertueelleen soittamalla jo Lontoossa akustisen keikan.

Ride
Emilie Bailey

Vanhojen shoegaze-klassikkobändien perään haikailevilla on ollut viime vuosina aihetta iloon, kun paluun keikkalavoille ovat vuorotellen tehneet niin My Bloody Valentine kuin Slowdivekin.

Huumaavasti surisevien kitaravallien ystävät saivat lisää hyviä uutisia jälleen viime vuoden lopulla, kun kolmaskin shoegaze-jätti, brittiläinen Ride, paljasti tekevänsä reunion-kiertueen keväällä 2015.

Vuonna 1996 alun perin hajonneen Riden paluukiertue käynnistyy virallisesti huhtikuussa Yhdysvaltojen Coachella-festivaaleilta, jonka jälkeen bändi esiintyy Pohjois-Amerikan lisäksi myös Euroopassa, muun muassa Barcelonan Primavera-festivaaleilla toukokuussa.

Riden nykykunnosta saatiin kuitenkin pientä esimakua jo torstaina, kun yhtyeen laulaja-kitaristit Mark Gardener ja Andy Bell esittivät Lontoossa akustisen Ride-konsertin, joka onneksemme taltioitiin yleisön joukosta myös kokonaisuudessaan videolle. Tarkista keikan settilista ja videot jokaisesta biisistä alempaa.

Lopuksi vielä vetoomus Flow-järjestäjille: festareilla on kahden viime vuoden aikana nähty jo My Bloody Valentine ja Slowdive, hoitakaa tänä vuonna Ridekin sinne.

1. Polar Bear
2. In a Different Place
3. Like a Daydream
4. Twisterella
5. Tongue Tied
6. Chrome Waves
7. From Time to Time
8. Only Now
9. Paralysed
10. Dreams Burn Down
11. Taste
12. Vapour Trail
13. Drive Blind
14. Chelsea Girl