Parikymppiset kalliolaiset kipuilevat jälleen – soundtrackina Vesta, Suad, Lauri Haav ja ööh… Nightwish

Aikuiset-sarjan kakkoskausi alkaa keskiviikkona.

26.01.2021

Aikuiset-sarjan toinen tuotantokausi alkaa Ylen TV2-kanavalla 27. tammikuuta. Kauden kaikki jaksot tulevat samana päivänä Areenaan.

Sarja on löytänyt yleisönsä: ensimmäisen kauden avausjakso on katsottu 415 000 kertaa Areenasta. Se on myös herättänyt akateemista kiinnostusta: ykköskaudesta on tehty Helsingin yliopistossa viime vuonna kanditutkielma Yksilöllistä yhdessä – Urbaanin millenniaalisukupolven representaatio draamakomediassa Aikuiset ja Tampereen yliopistossa kandi Vilpitöntä ironisuutta – Aikuiset-tv-sarja uusvilpittömänä satiirina.

Rumbassa kirjoitimme sarjasta pariin otteeseen. Sen musiikkivalinnat olivat suomalaissarjaan kunnianhimoisia ja näkemyksellisiä. Lisäksi sarjassa nähtiin monia musiikin parista tuttuja henkilöitä, kuten Biniyam, Yeboyah, Renaz Ebrahimi ja Sophia Wekesa.

Toisella tuotantokaudella seurataan jälleen Oonan (Anna Airola), Artun (Elias Salonen) ja Kuisman (Mikko Kauppila) kipuilua ja sekoilua eli elämää Helsingin Kalliossa. Oona ja Arttu tuntevat olevansa nuoruuden ja aikuisuuden välitilassa: oman ikäiset saavuttavat asioita ja perustavat perheitä, nuorempi sukupolvi on entistä valveutuneempaa ja saa heidät näyttämään epäkorrekteilta. Oonan kahvilan viereen pyöräkorjaamon perustava Pesso (Miro Lopperi) sekoittaa koko pakan.

Kun hahmot ovat tuttuja ensimmäiseltä kaudelta, ne saavat nopeasti syvyyttä. Kakkoskauden kerronta tuntuu eheämmältä ja tarinallisemmalta. Huumorikin on hauskempaa, vaikka ensimmäisenkin kausi nauratti!

Biniyam näyttelee edelleen kahvilan vakioasiakasta. Lisäksi sarjassa nähdään pienemmissä rooleissa ja cameo-esiintymisissä Gracias, Pesso ja Arppa sekä Isaac Sene ja Vesta, joiden musiikkiakin sarjassa kuullaan.

Jaksoista löytyy muitakin mielenkiintoisia musapoimintoja, kuten Suad, Lauri Haav, Onni Boi ja Cledos. Kyllä, otsikossa mainittua Nightwishiäkin kuullaan.

Aikuiset-sarjan toinen tuotantokausi Ylen TV2-kanavalla 27.1. alkaen. Kaikki jaksot löytyvät Areenasta samana päivänä.

Päivitys 26.1.2021 klo 12.23: Lisätty tieto Tampereen yliopiston kandista.

Lisää luettavaa