Pärjääminen kotimaisessa musiikkiteollisuudessa entistä vaikeampaa – tämä yritys tekee kuitenkin ennätyksensä

BRS menestyy.

16.05.2024

Aiemmin tällä viikolla uutisoimme täällä, miten vaihtoehtoista popmusiikkia tekevä Iisa lopettaa uransa.

”Tässä artistikokoluokassa toimitaan ammattimaisesti ja kunnianhimoisesti, mutta vääriä kaupallisen kentän mittareita vasten ja jatkuvasti samoista, pienen markkina-alueen pienistä resursseista taistellen. Toiminnan kulut kasvavat jatkuvasti ja tekemisen – esimerkiksi kiertueiden – saaminen millään tavalla taloudellisesti kannattavaksi on koko ajan kaukaisempi visio. Puhumattakaan siitä, miten taiteilijoiden olematon työttömyysturva ja pakkoyrittäjyyteen sidottu etuisuuksien piiriin kuulumattomuus vaikuttavat ihmisiin, jotka musiikki- ja kulttuurikentällä toimivat”, Iisa kertoi täällä.

Muutenkin musiikkikenttä on ollut kriisissä tekijöiden puolelta ja pitkään. Suoratoistopalveluiden pienet soittokorvaukset eivät auta asiaa, ja yhä useammat yhtyeet ja artistit joutuvat tekemään musiikkia yhä enemmän lähinnä intohimosta musiikkia kohtaan.

Kaikilla ei näin kuitenkaan ole. Tamperelainen fanituotealan yritys Backstage Rock Shop kertoo tiedotteessa tekevänsä tänä vuonna ennätystuloksensa.

”Jo nyt on tiedossa, että teemme tänä vuonna jälleen uuden liikevaihtoennätyksen. Koko vuosi on täynnä kovia tapahtumia ja kiertueita, verkkokaupassa tulemme myös rikkomaan ennätyksiä. Viime vuoden liikevaihto oli 2,5 miljoonaa ja sen yli mennään varmasti”, toimitusjohtaja Matti Lehtonen kertoo.

Backstage Rock Shopin kesän yhteistyöfestivaaleja ovat yksinoikeudella muun muassa Tuska, Hellsinki Metal Festival, Provinssi, Ilosaarirock, Kuopiorock ja Tuhdimmat Tahdit.

Yritys pyörittää verkossa suosittujen kotimaisten artistien virallisia verkkokauppoja. Viimeisimpänä avautui PMMP:n virallinen verkkokauppa tänä keväänä. Artistirosteriin kuuluvat muun muassa Nightwish, Apulanta, Eppu Normaali, Poets of the Fall, Insomnium, The 69 Eyes, Klamydia ja Battle Beast. Lisäksi Backstage Rock Shop on viime vuosina tehnyt myös omia levyjulkaisuja. Se on julkaissut esimerkiksi Apulannan ja Eppu Normaalin klassikkolevyjä uudelleen vinyylinä.

Lisää luettavaa