Pehmoainon käsittelyssä 2000-luvun alun hittibiisi muuttuu villistä rokkirevittelystä mollivoittoisen aavemaiseksi

Pehmoaino versioi Indicaa.

11.09.2022

Kerroimme aiemmin tällä viikolla Pehmoainon tehneen oman versiointinsa Indican vuonna 2004 julkaisemasta Ikuinen virta -hitistä. Pehmoaino on esittänyt omaa tulkintaansa keikoilla läpi kesän, saaden fanit kyselemään kappaleen julkaisun perään. Nyt perjantaina prosessi eteni siihen pisteeseen, että Pehmoainon versiointi Ikuisesta virrasta ilmestyi Sonyn julkaisemana virallisena singlenä.

Verrattuna alkuperäiseen kappaleeseen on Pehmoaino valinnut lähestyä lähes 20 vuotta vanhaa biisiä kierteellä, jossa yhdistyvät sekä Pehmoainolle ominainen uniikki untuvaisuus että jännitteinen ja elektroninen värähtelytaajuus, joka on niin tätä päivää kuin olla voi.

Poissa ovat Indicalta tutut suoraviivaiset kitaroinnit – sellaiset kyllä Pehmoainon kappaleen taustalla säröilevät, mutta rikotusti, enemmän kokonaisuutta värittäen kuin kannatellen. Poissa ovat rokkiriehakkuus ja soundimaailman kirkkautena kuuluva villi vimma, ja tilalla Pehmoainon mollivoittoinen ja lumoava salaisuuksien maailma, joka on arvoituksellisuudessaan aavemainen ja kutsuva.

Kysymykset, jotka Indican esittämänä veivät viattomaan, fantasianomaiseen keijumaailmaan, muuntuvat jo pelkästään Pehmoainolle ominaisesta tavasta olla läsnä valtaviksi eksistentiaalisiksi filosofioiksi: ”Anteeksi Luoja, rauhaasi vaivaan, voinko mä rakentaa tuhkasta taivaani?”, kaikuu Pehmoainon vilpitön ihmetys kohti mustia, rajattomia taivaita.

Keskiviikkona Pehmoaino pohti Instagram-tilillään uuden musiikin julkaisemiseen liittyviä käytäntöjä sosiaalisen median näkökulmasta, sillä pätkä hänen Ikuinen virta -kappaleestaan oli jo tällöin löydettävissä TikTokin musiikkivalikoimasta.

”Jonkun tutkimuksen luin että TikTokista löydetään eniten uutta musiikkia… Niin monet laittaa sinne noita snippettejä ja promoaa julkaisemattomia biisejään. Haluun vaan tehdä musaa, toi tuntuu tosi ylimääräiseltä ja kankealta”, Pehmoaino kirjoitti Instagram-tarinassaan, viitaten siihen että hänen kappaleensa oli tällä kertaa päätynyt sosiaaliseen mediaan hänen levy-yhtiönsä kautta. ”Toi on stressaava promomaailma!!!!” Pehmoaino jatkoi. ”Mua stressaa kuinka paljon sellainen nopea 30s biisin levittäminen saa ihmiset kuuntelemaan biisiä, se vähän kuin syötetään kaikkien aivoihin voi piru!”

Lopuksi artisti kuitenkin ilmaisi pitävänsä somesta, mutta kokevansa sen siitä huolimatta stressaavana.

Tällä hetkellä Pehmoaino valmistelee debyyttilevyään. Voit kuunnella Ikuinen virta -kappaleen alta.

Lisää luettavaa