Pekka Saurin Lohdullinen teoria elämästä -podcastin musiikki ilmestyi albumina – ennakkokuuntelussa täällä

Arttu Silvast julkaisee ep:n.

Camille Staehler

Pekka Saurin Lohdullinen teoria elämästä -podcastin ensimmäinen jakso ilmestyi kesäkuussa. Kaikkiaan podcastia ilmestyi kahdeksan jaksoa A-Lehtien kautta.

Podcast on omalla tavallaan jatkoa suomalaisesta mediasta ja politiikastakin tunnetun Pekka Saurin legendaarinen Yölinjalla-ohjelmalle. Saurin järkälemäisiä teemoja käsittelevästä monologisarjasta haluttiin luoda tarkkaan äänisuunniteltu kokonaisuus, jossa myös musiikilla oli oma merkittävä roolinsa.

Nyt podcastin Arttu Silvastin tekemä musiikki julkaistaan itsenäisenä neljän kappaleen ep:nä.

“Alkujaan vahva ambient-tyylinen soundtrack oli tuottaja Sami Kuuselan idea. Hän lähti visioimaan podcastin äänimaisemasta sellaista futuristista aulatilaa, jossa Pekalla olisi tilaa puhua ja jossa suuretkin ajatukset voisivat lentää, sellaista kiireetöntä rauhaa. Kokonaisuudesta tuli sen verran erikoinen yhdistelmä ambientia ja länsimaista taidemusiikkia elektrovaikutteilla höystettynä, että ajattelin erillisjulkaisun olevan mielenkiintoinen idea”, Silvast kertoo ja jatkaa:

”Huomasin Saurin podacastia kuunnellessani, että yhdistin paljon hänen kertomiaan tarinoita ja ajatuksia juuri omaan elämääni. Vaikka soundtrackin musiikilliset tukirakenteet ovat ep:llä läsnä, siitä tuli lopulta minun henkilökohtainen musiikillinen tulkinta Pekan teemoista.”

Ep ilmestyy suoratoistopalveluihin 25. päivä marraskuuta eli tämän viikon torstaina. Levy on kuitenkin ennakkosoitossa tästä päivästä lähtien Rumban sivuilla.

Silvastin edellinen julkaisu oli maaliskuussa ilmestynyt debyytti. Siitä ja säveltäjästä voit lukea lisää täältä.