Pepe Willberg levyttää Fredin muistolle – uusi kappale on edesmenneen muusikon käsialaa

Biisi enteilee Willbergin syksyllä ilmestyvää albumia.

Pitkän linjan konkari Pepe Willberg aktivoituu taas levytysrintamalla. Yli 60-vuotisen musiikkiuran tehnyt laulaja-lauluntekijä on julkaissut ensimmäisen singlensä tulevana syksynä ilmestyvältä soololevyltä. Willbergin viimeisin levy Kun tuulee ilmestyi vuonna 2017.

Uusi kappale Olen vapaa kertoo vapaudenkaipuusta ja pelottomuudesta uuden ja tuntemattoman alun edessä. Biisi on edesmenneen muusikko-viihdetaiteilija Fredin eli Matti Siitosen säveltämä ja sanoittama.

”Fredi ehdotti tätä biisiä minulle laulettavaksi. Emme ehtineet sopia asiasta, kun hän yllättäen kuoli. Levytin laulun hänen muistokseen”, Willberg kertoo tiedotteessa.

Lukuisia kaikkien tuntemia kappaleita levyttänyt Fredi menehtyi yllättäen viime vuoden huhtikuussa. Hän ja Willberg esiintyivät yhdessä Poptenorit-kokoonpanossa vuonna 2003.

Kappaletta on ollut työstämässä kokoonpano Elämäni biisi -ohjelmasta, jossa myös Willberg on ollut mukana. Levytyksellä soittavaan bändiin kuuluvat Kalle Torniainen, Marzi Nyman, Lenni-Kalle Taipale, Joonas Kasurinen, Joonas Kaikko ja Timo Mynttinen.

”Musiikillisesti single yhdistelee elementtejä, jotka ovat laulajan aiemmasta tuotannosta tuttuja: vahvaa melodiaa ja tulkintaa sekä ajatonta pop-musiikin voimaa”, tiedotteessa kuvaillaan.

Willberg esiintyy loppuvuodesta konserttisalikiertueella. Katso keikkapäivät ja -paikat jutun lopusta.

YouTube video

Konserttikiertue:
LA 15.10. Madetojan sali, Oulu
SU 16.10. Korundi, Rovaniemi
PE 21.10. Promenadisali, Pori
LA 22.10. Verkatehdas, Hämeenlinna
TO 27.10. Paviljonki, Jyväskylä
Pe 28.10. Carelicum, Joensuu
LA 29.10. Musiikkikeskus, Kuopio
KE 02.11. Sibeliustalo, Lahti
TO 03.11. Logomo, Turku
LA 05.11. Tampere-talo, Tampere
KE 14.12. Metro Areena, Espoo

Lisää luettavaa