Joko Mestarit areenalla -kohu saatiin päätökseen? Warner pyysi anteeksi ja myönsi virheensä

Olisiko tämä jo tässä?

06.04.2022

Viime viikon maanantaina uutisoitiin Mestarit areenalla -konseptin paluusta. Alun perin vuosina 1996-2002 kiertänyt Mestarit-ryhmä lanseerattiin uusilla artisteilla, jotka ovat Ellinoora, Kaija Koo, Jenni Vartiainen ja Vesala.

Alkuperäisestä ryhmästä jäljellä olevat jäsenet Pepe Willberg ja Hector ilmaisivat lauantaina järkyttyneensä uutisesta. Kaksikko kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että Mestarit-nimen uudelleenkäyttäminen tuntuu hyvin väärältä, vaikkei heillä ole mitään uusia artisteja vastaan.

”Mestarit areenalla -nimeä ei koskaan tarkoitettu minkäänlaiseksi kiertopalkinnoksi, ja nyt siitä on tehty sellainen”, Hector kommentoi HS:lle.

Vanhoja artisteja järkytti tapauksessa erityisesti se, ettei kukaan ollut heihin yhteydessä aiheesta, vaikka uutta konseptia on tiettävästi suunniteltu jo useamman vuoden ajan. Kaksikon mielestä toiminta on loukkaavaa myös Kirkan ja Pave Maijasen muistoa kohtaan.

Uuden Mestarit areenalla -konseptin takana on Warner Music, joka hankki oikeudet nimen käyttämiseen kiertueen alkuperäiseltä järjestäjältä jo vuonna 2020. Vaikka kiertueen uudelleenbrändäämisestä ei kerrottu Hectorille ja Willbergille, laillisesti mitään ei ole tehty väärin.

”On ikävää, että Hector on pahoittanut mielensä, mutta nimen vaihtaminen ei ole mahdollista enää tässä vaiheessa”, Warnerin toimitusjohtaja Niko Nordström kommentoi Ilta-Sanomille samana päivänä.

Hector ja Willberg kertovat Mestareiden paluun tulleen heille yllätyksenä, kun taas Nordström väittää olleensa siinä käsityksessä, että he olivat asiasta tietoisia. Helsingin Sanomien mukaan Nordström luuli kiertueen ”alkuperäisen järjestäjän” eli Juha Hytin omistaman Feelmore Oy:n kertoneen heille asiasta. Hytti ei halunnut kommentoida asiaa HS:lle.

Maanantaina uudet Mestarit julkaisivat omilla somealustoillaan yhteisen viestin. Artistit kertovat päivityksessä lähteneensä projektiin mukaan ilolla, hyvin aikein ja olettaen, että kaikki osapuolet hyväksyvät asian. Nelikko kertoo kunnioittavansa entisiä Mestareita kovasti ja pahoittelee kiertueen nimestä aiheutunutta mielipahaa.

”Yhteistä tapahtumille on ainoastaan se, että tämäkin on neljän ison artistin yhteinen kiertue. Nyt, vuonna 2022, teemme tällä porukalla tietysti jotain ihan omannäköistä”, kaikkien neljän artistin allekirjoittamassa päivityksessä kirjoitetaan.

Tänään keskiviikkona Iltalehti kirjoitti, että asiaan liittyy vielä hämärämpiä käänteitä. Lehden tietojen mukaan Warnerin hankkiessa nimen käyttöoikeuksia sovittiin, ettei uusi konsepti saa aiheuttaa väärinkäsityksiä tai sisältää viittauksia alkuperäiseen kokoonpanoon. Siitä huolimatta Warner oli IL:n mukaan suunnitellut mainostavansa uusittua brändiä viikon mittaisella kampanjalla kertomatta, ketä uudet Mestarit ovat – mistä olisi voinut syntyä virheellinen käsitys, että vanhat jäsenet ovat paluussa mukana.

Kenties vastineena IL:n uutiselle Warner julkaisi iltapäivällä somekanavillaan päivityksen, jossa se pahoittelee kiertueen nimestä syntynyttä meteliä.

”Uudet Mestarit ovat joutuneet tämän kohun keskelle, vaikka täysi vastuu virheestä kuuluu Warnerille. Teimme virheen kun emme aputoiminimen oston yhteydessä tarkistaneet nimenkäyttöä alkuperäisiltä Mestareilta ja kaikilta taustajoukoilta”, tiedotteessa kerrotaan.

Olisikohan tämä asia jo käsitelty? Katso Warnerin päivitys alta.

Lisää luettavaa