Perinteinen ilmaisfestivaalien sarja jälleen Helsingissä – peräti kuusi päivää loistomusiikkia

Alpparissa tapahtuu.

07.06.2024

Helsingin Alppipuistossa vietetään jälleen kerran jo perinteinen festivaalirypäs, kun Alpparissa saadaan nauttia peräti kuudesta eri festivaalista heinäkuun aikana. Mukana on mun muassa funkia, punkia, afrojazzia, rockia, barokkia, psytrancea ja kansanmusiikkia – ja vähän kaikkea noidenkin välistä.

Tapahtumapäivämäärät ja ohjelman löydät alta.

*

Elephantasy – Funky Family Picnic 13.7.2024

Elephantasy tarjoaa monimuotoista rytmimusiikkia sekä sirkus- ja työpajoja, makumatkoja ympäri maailman ja puistobasaarin. Esiintymislavoilla nähdään muun muassa Mama Longhorn ja Inariveljet sekä monia muita nousevia rytmimusiikin artisteja. Lapsille on oma puuha-alue, joka viihdyttää perheen pienimpiä koko päivän ajan.

Afrojazz Club goes Alppipuisto 14.7.2024

Afrojazz Club goes Alppipuisto täyttää puiston musiikilla ja tanssilla, joilla on juuria Afrikassa. Esiintymässä nähdään muun muassa Emilia Sisco with Afrowerk House Band, ja tanssittajina esimerkiksi Emma-gaalassakin ehdolla ollut Faso Kan sekä Senegalin tähti Meissa Niang and Sawaadi Band. Työpajat ja teemaan sopiva basaari täydentävät tapahtuman tunnelmaa.

Elmun Kansanjuhla 20.7.2024

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry:n perinteinen ilmaiskonsertti tuo lavalle elävän musiikin ilosanomaa monenlaisessa muodossa. Tänä vuonna konsertissa kuullaan lempeitä rytmejä, painavaa sanaa ja korullisia riffejä. Lavalla nähdään mm. Elsi Sloan ja Dragsvik.

Barokkipiknik 21.7.2024

Barokkipiknik kutsuu kaikenikäiset Alppipuistoon nauttimaan barokkimusiikista, tanssista ja upeista asuista. Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton, ja esiintyjinä nähdään muun muassa Suomalainen Barokkiorkesteri FiBO ja Linnéa Sundfaerm Casserly. Osallistavaa oheistoimintaa on tarjolla koko perheelle.

Alppimuisto Free Open Air 27.7.2024

Alppimuisto on yksi kesän odotetuimmista ilmaistapahtumista, ja se tarjoaa psykedeelisen trancen kärkinimiä sekä ulkomailta että kotimaasta. Esiintyjinä nähdään muun muassa Earthling Britanniasta ja Suomen oma Pavel Svimba. Safer Space Host-tiimi pitää huolta tanssilattian hyvistä viboista ja rakkaudellisesta tunnelmasta.

Puistokarkelot 28.7.2024

Puistokarkelot on Helsingin oma kansanmusiikkijuhla, joka järjestetään jo 16. kerran. Luvassa on mukaansatempaavia ryhmätansseja ja raikasta nykykansanmusiikkia. Esiintyjinä nähdään mm. Vilma Talvitie, Lassi Logrén, Trio Salamankka ja Enkel.

Lisää luettavaa