Perjantain 13. tapahtui – kaksi potentiaalista tulevaisuuden tähtinimeä julkaisi uutta musiikkia

PinkPantheress ja C. Tangana haltuun!

Youtube

Perjantain 13. päivä ei painajaisia tapahtunut musiikkirintantamalla. Sen sijaan kaksi huippumielenkiintoista artistia julkaisi uudet sinkut. Nämä artistit kannattaa pistää muistiin.

Ensimmäiseksi käsittelyyn otetaan Pinkpantheress, joka on itsessään melkoinen ajankuva. Laulaja löi läpi julkaisemalla kappaleitaan Tiktok-sovelluksessa ja saaden sittemmin levytyssopimuksen. Kestoa biiseillä on maksimissaan 2 minuuttia, josta voinee vetää johtopäätöksiä, että muusikko lähestyy musiikkimaailmaa soittolistapainotteisesti.

Musiikissa yhdistellään hyperpoppia, r&b:ta ja hivenen verran myös dnb-soundia. Toisessa kädessä tuotannossa voi olla mielenkiintoisia lainoja, kuten Just Jackin Starz In Their Eyes -samplella kyyditetty Attracted To You. Heleästä laulutyylistä tulee nopeasti mieleen Lily Allen.

Pinkpantheressin 13. päivä julkaistu single on Just For Me, jonka löydät alta parin muun näytteen lisäksi. Juttu jatkuu biisien jälkeen.

Jutun toinen artisti on hivenen kokeneempi tapaus, espanjalainen C. Tangana. Räppäri-laulaja julkaisi tänä vuonna kolmannen albuminsa El Madrileno ja se vasta mielenkiintoinen kokonaisuus onkin. Rolling Stone Columbian haastattelussa muusikko kertoo kuinka oli jo saanut uuden levyn valmiiksi, mutta sen tyyli ei häntä miellyttänyt. Albumi oli siis julkaisukelpoinen, mutta sitä ei ikinä julkaistu. C. Tangana lähti lähemmäs musiikillisia juuriaan, espanjalaisen musiikin perinteitä, esimerkiksi flamenco -soundia. Kipinän hän sai siihen yhteistyöstään uruguaylaisen Jorge Dexlerin kanssa työskentelystä.

Siitä alkoi alan ammattilaisten kanssa määrätietoinen kokonaisuuden rakentaminen, jolle levy-yhtiö ei aivan heti näyttää vihreää valoaa. Lopulta kävikin niin, että albumin ensimmäinen sinkku Nunca Estoy nousi Espanjan sinkkulistan kärkeen. Tässä kohtaa ei lafkallakaan ollut juuri asiaan sanottavaa ja C. Tangana sai tehdä sitä, mitä sydämessään halusi.

Lopputuloksena on hieno ja kunnianhimoinen kokonaisuus, jolle kannattaa antaa kuuntelunsa. Perjantain 13. päivä selvisi, että sama tyyli jatkuu. Uusi kappale Yate jatkaa siitä mihin albumilla jäätiin, mutta ehkä jopa hivenen popimmin. Yate on rempseän tarttuva biisi, joka toimii hyvänä esimakuna siihen mitä artisti tekee. Tekeminen on sitä luokkaa, että rahkeita vielä laajempaan globaaliin suosioon on.

Kenties upeimman näytteen C. Tangana antoi osaamisestaan livekokonaisuudessa, joka julkaistiin NPR-median Youtube-kanavalla. Videolla C. Tangana versioi kappaleitaan intohimoisesti ison kuoron ja osaavan orkesterin kanssa. Esitys on suorastaan dramaattinen, mutta silti samalla iloinen. Tsekkaa uusi biisi, livepätkä ja pari muuta alta.