Perttu Häkkisen kuolemasta kaksi vuotta – alakulttuurin ystäville oma kerho

Edesmenneen maestron nimeä kantava säätiö perustaa Valonkantaja-kerhon.

12.08.2020

Perttu Häkkisen tapaturmaisesta kuolemasta tulee tänään 12. elokuuta 2020 kuluneeksi kaksi vuotta. Edesmenneen kirjailijan, toimittajan, muusikon ja ”marginaalipaskan” konossöörin nimeä kantava säätiö perustaa oman kerhon kaikille suomalaisen alakulttuurin ystäville.

”Sata vuotta sitten Tulenkantajiksi itsensä nimennyt taiteilijaryhmä halusi tuoda kirjallisuuteen eurooppalaisia virtauksia ja pyrki eroon ’korpikulttuurista’. Ryhmän motto oli simppeli: Katse kohti Eurooppaa!”, säätiön tiedotteessa kerrotaan.

”Me täällä Perttu Häkkisen säätiössä arvostamme Tulenkantajien kulttuurityötä ja henkeä, jolla kirjailijat Olavi Paavolaisesta Mika Waltarin kautta Katri Valaan vaikuttivat kotimaiseen taiteeseen. Me täällä säätiössä haluamme 2020-luvulle vastaavan kulttuurinmurroksen, jonka Tulenkantajat saivat aikaan sata vuotta aiemmin.”

Valonkantaja-kerhon ajatuksena on edistää kulttuurin marginaali-ilmiöitä, oli kyse sitten makustannekirjallisuudesta, ite-taiteesta, tieteen marginaaleista, teollisuushallissa järjestetyistä teknokekkereistä tai esoteriasta ammentavasta kuvataiteesta.

”Valonkantaja voi olla kuka vain, joka on henkiseltä tilaltaan Valonkantaja.”

Ikuisen jäsenyyden hinta on 50 euroa. Kerhon jäsenet saavat numeroidun jäsenkortin ja tietoa hankkeista ja tapahtumista ensimmäisten joukossa.

Perttu Häkkisen säätiöstä muistutetaan, että vaikka jäsenet ovat todella merkittäviä henkilöitä, jäsenkortin ei luvata avaavan sen paremmin taivaan kuin tuonelankaan portteja.

”Muistutamme kuitenkin, että Perttu Häkkisen säätiön bileissä kerholaisille saattaa olla tarjolla esimerkiksi jaloa juomaa, jolla todella merkittävät henkilöt pääsevät hellimään ruumistaan ja sulostuttamaan sieluaan. Tai sitten jotain muuta. Emme tiedä vielä itsekään. Mutta sen tiedämme, että kerhon jäsenmaksuilla tuetaan suomalaista marginaalipaskaa.”

Perttu Häkkisen säätiö järjestää tänään kaikille avoimen, vapaamuotoisen info- ja muistelutilaisuuden Helsingin Merihaassa kello 18.

Valonkantaja-kerhoon voit liittyä täältä.

Perttu Häkkisen Rumbaan kirjoittamia kolumneja löydät täältä. Janne Flinkkilän laatiman muistokirjoituksen täältä.

Valoa kohti!

Lisää luettavaa