Pete Doherty laittoi Babyshamblesin rivit uusiksi – fanit poistuivat kesken keikan

22.04.2010

Kaksi viikkoa sitten Pete Doherty kertoi, että Babyshambles on historiaa. Nyt hän esitteli yleisölle bändin uuden kokoonpanon – kertomatta asiasta mitään entisille jäsenille.

Teksti: Julius Lahdenoja, kuva: Parlophone

Pete Doherty on jälleen herättänyt hämmennystä. Dohertyn ensimmäisen bändin The Libertinesin palattua yhteen Babyshamblesin fanien – sekä jäsenten – on vain auttanut arvailla, mitä tuleman pitää.

Libertinesin paluun jälkeen Babyshambles on perunut keikkoja, ja Metron mukaan Doherty sanoi, ettei yhtyettä ole enää olemassa. Babyshamblesin manageri kiiruhti kiistämään väitteen.

Nyt NME kertoo, että Doherty esitteli Babyshamblesin uuden kokoonpanon keikallaan lontoolaisessa baarissa 20. huhtikuuta. Keikkaa oli mainostettu Dohertyn soolovetona, mutta lavalla nähtiin hänen itsensä lisäksi kitaristi Mik Whitnall ja uusi, tuntematon rumpali.

Babyshamblesin basistilla ja rumpalilla, Drew McConnellilla ja Adam Ficekillä, ei ollut aavistustakaan kokoonpanonmuutoksesta.

Paikalla olleet kertovat fanifoorumeilla, että osa yleisöstä huusi Ficekin ja McConnellin nimiä, ja lopulta porukkaa poistui paikalta kesken keikan.

Ficek kirjoitti keikan jälkeen Twitterissä olevansa aivan yhtä hämmentynyt kuin kaikki muutkin: ”Cheers for the support all, am as confused as all??? Was looking forward to gigs/newrecordz. Headache! Need to smell a rose.”

Vuodesta 2004 toimineen Babyshamblesin kokoonpano on muuttunut moneen kertaan, ja ainoa yhdistävä tekijä on ollut epävakaasta käytöksestään tunnettu Doherty.

Lisää luettavaa