Phil Elverumin vaimo kuoli syöpään: soitti ensimmäisen keikkansa tämän kuoleman jälkeen ja pyysi, etteivät sukulaiset ja tuttavat tulisi paikalle

Phil Elverum soittaa ensimmäisen keikkansa yli kahteen vuoteen.

09.01.2017

Mount Eerien eli Phil Elverumin muusikkovaimo Geneviève Elverum née Gosselin kuoli viime heinäkussa syöpään 35-vuotiaana. Hän taisteli syöpää vastaan vuoden ajan. Syöpä diagnosoitiin vähän sen jälkeen, kun hän oli synnyttänyt pariskunnan ensimmäisen lapsen.

Phil Elverum soitti viikonloppuna keikan Anacortesin kaupungissa Washingtonin osavaltiossa. Esitys oli Phil Elverumin ensimmäinen sitten vuoden 2014.

Elverumin uudet kappaleet kertovat hänen vaimonsa kuolemasta. Twitteriin kirjoittamassaan tesktissä Elverum toivoi, etteivät hänen tuttavansa ja sukulaisensa tulisi paikalle.

”Ihmiset vuosien varrelta ovat kertoneet, että he aikovat tulla katsomaan esitystä. Aivan kuin soittaisin Madison Square Gardenin kaltaisessa ikonisessa paikassa. Pyydän teitä: älkää matkustako keikalle turhaan. Esitys on melko vapaamuotoinen akustinen ”harjoittelukeikka”, joka järjestetään pienessä levykaupassa viideltä päivällä”, hän kertoo tekstissään.

Samalla hän kiittää ihmisiä siitä, että on saanut niin paljon tukea tragedian keskellä.

Twiitin näet alta.

Phil Elverum kävi Mount Eerien kanssa Suomessa vuonna 2013.

Lisää luettavaa