Pian järjestettävä suomalaisfestivaali järjestää konserttinsa virtuaalisesti – koronatilannetta seurataan tarkkaan

Etnosoi! mukautuu tilanteeseen.

Maailman musiikkikulttuureita esittelevä Etnosoi! näyttää suuren osan festivaalikonserteistaan striimattuna.

Striimattavat konsertit näytetään ilmaiseksi ja niitä voi seurata Suomessa ja ulkomailla. Konserttisaleihin otetaan rajoitettu määrä yleisöä pääkaupunkiseudun koronarajoitukset ja -suositukset huomioiden. Etnosoi! järjestetään 31.10.-8.11.2020.

Syyskuun lopulla Etnosoi! ilmoitti ulkomaalaisten esiintyjien siirtyneen ensi vuoteen.

Lipunmyynti yleisötapahtumiin keskeytetään tässä vaiheessa ainoastaan Seaside Sounds from Finland -konsertin osalta. Lisäksi Lasten Etnosoi!n työpajat perutaan.

Lipunostaneille tarjotaan rahanpalautusta, mikäli pääkaupunkiseudun koronatilanne heikkenee ja mahdolliset kokoontumisrajoitukset estävät yleisön pääsyn konserttisaleihin.

Festivaalin johtaja Jaana-Maria Jukkara perustelee festivaalin päätöstä näin:

“Koronapandemia on kiihtymisvaiheessa pääkaupunkiseudulla ja festivaalin alkuun on alle kaksi viikkoa. Olemme seuranneet päivittäin tilannetta koko syksyn ajan ja striimaus on ollut varasuunnitelmana alusta asti. Konserttisalien turvatoimet noudattavat tämän hetkisiä linjauksia, joiden rajoissa voimme edelleen ottaa pienen määrän yleisöä myös konserttisaleihin, mutta on vaikea ennustaa millainen tilanne on festivaaliviikolla. Striimaamalla konsertit joka tapauksessa takaamme, että festivaali tapahtuu muodossa tai toisessa. Vuosi on ollut rankka monelle, ja muun muassa artistit ja tapahtumajärjestäjät ovat tunteneet rajoitusten vaikutukset elämässään ja kukkarossaan. Haluamme viimeiseen asti pitää kiinni sovituista konserteista, ilahduttaa yleisöä ja tarjota artisteille töitä.”

Lisätietoa muutoksista ja ilmaisstriimattavista konserteista voit lukea täältä.