Pink Floyd -tähti Roger Waters on viimeisin muusikko, joka manaa suoratoistopalvelut alimpaan manalaan: ”Roistoja ja varkaita”

Nelly Tatti

Taas haukutaan suoratoistopalveluita. Roger Waters on nimittäin viimeisin lisä Spotify-inhoajien kerhoon. Waters kertoi The Times UK:lle, miten hän on tyytyväinen synnyttyään vuonna 1943 vuoden 1983 sijaan. Ennen musiikilla sentään pärjäsi, Waters tuumaa.

Waters katsoo nykyartistilla olevan turhan vaikeaa pärjätä tilanteessa missä Silicon Valleyn herrat ovat saaneet streamauspalvelut kukoistamaan. Waters kutsuu edellä mainittuja ”roistoiksi ja varkaiksi”, jotka yrittävät viedä jokaisen sentin, mitä kukaan ikinä pystyy musiikistaan tekemään.

Waters ei ole mielipiteessään yksin. Jo vuonna 2013 David Byrne haukkui Spotifyn maksamat korvaukset, ja ei-niin samaa ikäluokkaa edustava Taylor Swift poisti palvelusta viime vuonna koko kataloginsa. Swift hyppäsi kuitenkin jälkeenpäin Tidalin kelkkaan. Seuraavaksi pakkaa tulee entisestään sekoittamaan Apple Beats-palvelunsa kanssa.

Pelkkään suoratoistopaahtoon ei haastattelussa jääty, vaan Waters myös valoitti tulevaisuuttaan Pink Floydin kanssa. Sitä ei nimittäin näillä näkymin ole. Ei yllätyksiä sillä suunnalla, siis.