Pink Floydin Roger Waters kehottaa muusikoita boikotoimaan Israelia

21.08.2013

Waters käy kuumana aiheesta Facebookissa.

Kuva: Nelly Tatti

Roger Watersilla on vahvat mielipiteet Lähi-idän tilanteesta. Hän on aiemminkin puhunut palestiinalaisten puolesta ja Israelia vastaan, ja viimeksi heinäkuussa Waters kohahdutti maalaamalla The Wall -esityksessä Daavidin tähden sian kylkeen. Eikä jyrkkä linja osoita laantumisen merkkejä.

I write to you now, my brothers and sisters in the family of Rock and Roll, to ask you to join with me, and thousands of other artists around the world, to declare a cultural boycott on Israel”, Waters kirjoittaa Facebookissa.

Avoimessa kirjeessään Waters kiittelee Stevie Wonderia, kun tämä oli perunut esiintymisensä Floridassa vastalauseena kohua herättäneelle ”Stand your ground” -laille. Hän vertaa Israelin boikotoimista rotuerottelupolitiikan aikaisen Etelä-Afrikan boikotoimiseen. 1980-luvulla useat rock- ja pop-artistit kieltäytyivät konsertoimasta Etelä-Afrikassa, ja aiheesta tehtiin suurieleinen biisikin.

Syksyn aikana Israelissa konsertoivat ainakin David Guetta, Tom Jones, Jay-Z ja Avicii, miten mahtavat sitten suhtautua Watersin julistukseen.

Lisää luettavaa