”Piti kasvaa ihmisenä ja muusikkona, jotta olin valmis tähän” – Tiktakista ja The Rasmuksesta tuttu Emppu julkaisi sooloalbumin

”Levyn lyriikat ovat erittäin rehellisiä ja kuvaavat tosielämää.”

27.08.2023

Parhaillaan käynnissä olevalla Haloo Helsingin Tavastian-keikkarupeamalla lämppärinä toimiva Emppu Suhonen julkaisi perjantaina ensimmäisen sooloalbumin omalla nimellään. Herätä Helsingin yö -niminen levy koostuu Tiktakin ja The Rasmuksen riveistä tutun artistin omista sävellyksistä ja sanoituksista. Empun kanssa albumia on ollut tekemässä muun muassa Haloo Helsingin, Sami Yaffan ja The 69 Eyesin kanssa työskennellyt Erno Laitinen.

”Vaikka olen tehnyt musaa koko elämäni, tähän albumiin latautuu erityisen paljon tunnetta. Herätä Helsingin yö on ensimmäinen levy, jonka julkaisen omalla nimelläni ja omalla äidinkielelläni. Piti kasvaa ihmisenä ja muusikkona, jotta olin valmis tähän. Nyt mulla oli riittävästi tarinoita kerrottavana. Herätä Helsingin yö on levyllinen lauluja mun elämästä, ja niistä asioista, joita ympärilläni näen. Albumin biiseissä kerrotaan eri elämänvaiheista, kohtaamisista, rakkaudesta, luopumisesta ja kasvusta”, Emppu kertoo.

”Bändeissä soittaminen on ihanaa, mutta vuosien varrella heräsi kasvava tarve olla myös sooloartisti. Biisien kirjoittaminen bändille on kuitenkin vähän erilaista kuin itselleen. Tällä albumilla sain toteuttaa itseäni varsin omavaltaisesti sekä biisintekijänä että muusikkona. Se johti myös siihen, että tämän levyn lyriikat ovat erittäin rehellisiä ja kuvaavat tosielämää. Ensimmäistä kertaa uskalsin kertoa tapahtumista ja tunteista niin kuin ne ovat sen sijaan, että ottaisin ulkopuolisen kertojan äänen.”

Kuuntele levy alta.

Lisää luettavaa