Poets of the Fall pisti vanhoja biisejä uuteen uskoon – niputti lopputulokset yhteen pakettiin

Muun muassa Lift,

Tiia Öhman

Poets of the Fall -yhtye on julkaissut urallaan kahdeksan albumia. Nämä kaikki on julkaistu ilman levy-yhtiöiden apua, joten bändi on oiva esimerkki kotimaisesta menestyneestä indie-yhtyeestä.

Bändiä striimattiin Spotifyssa tänä vuonna yli 21 miljoonaa kertaa, joka on mainio lukema, sillä bändi ei ole julkaissut käytännössä upouutta musiikkia tänä vuonna laisinkaan. Se kertoo laajasta kansainvälisestä faniyhteisöstä ja ajattomasta musiikista.

Musiikkia bändi on toki julkaissut, nimittäin livesovituksia vanhoista kappaleistaan. Kappaleita on valikoitunut versioitavaksi 12. Bändi on julkaissut biiseistä livevideon Youtubessa aina yhden per kuukausi. Tänään on viimeisen version vuoro, kun bändin suurin hitti Carnival of Rust kruunaa kokonaisuuden.

Kaikki 12 biisiä on pantu yhteen Alexander Theatre Sessions -nimiseen pakettiin kuultavaksi suoratoistopalveluihin.

Kappaleet ovat varsin riisuttuja akustisia versioita verrattaessa alkuperäisiin. Biisit ovat säilyttäneet tutun muotonsa, mutta maailma sävelten ympärillä on muuttunut. Kappaleita on äänitetty vaihtelevalla kokoonpanolla,
toisinaan solisti Marko Saaresto on esittänyt kappaleita tukenaan vain kitaristi Olli Tukiainen, joskus isomman mukana on ollut isompi orkesteri.

Kaikkien biisien livevideot on nähtävissä Youtubessa, joista osa ensimakuna alta. Koko paketti löytyy myös suoratoistopalveluista.