Poikabändillä kolmessa vuodessa 40 listaykköstä, 15 miljoonaa myytyä levyä, tuloja yli 100 miljoonaa – Ja jokainen jäsen joutui konkurssiin

Musiikkibisnes on vikuroiva hevonen.

19.05.2015

Vuonna 2001 debyttilevynsä julkaissut poikabändi Blue myi uransa aikana yli 15 miljoonaa levyä. Sen singlet nousivat eri puolilla maailmaa listaykköseksi yli 40 kertaa, ja yhtye tuotti rahaa kolmen vuoden aikana yli 110 miljoonaa euroa.

Nyt The Guardian uutisoi, että nelihenkisen poikabändin jäsen Lee Ryan on ajautunut konkurssiin. Sama kohtalo on ollut jokaisella Bluen jäsenellä. Duncan James julistautui konkurssiin syksyllä vuonna 2013. Simon Webbe koki saman kohtalon vain viikkoja Jamesin jälkeen. Anthony Costa oli rahaongelmissa bändin hajoamisvuodesta 2005 lähtien.

Webben mukaan Blue teki rahaa kolmen aktiivivuotensa aikana yli 100 miljoonaa euroa, mutta valtaosa rahoista katosi muiden käsiin.

Vuonna 2013 yhtye teki paluun ja otti osaa The Big Reunion -ohjelmaan, joka on brittien vastine We Want Morelle. Vaikka yhtye nousi sekunniksi parrasvaloihin ohjelman kautta, se sai potkut levy-yhtiöltään Sonylta viime kuussa vain kuukausi viimeisimmän levynsä Coloursin julkaisun jälkeen.

Musiikkibisnes on outoa, ei voi muuta sanoa.

Lisää luettavaa