”Pullo on etelän tuliainen, Kanarialta mummi toi” – uuden loistavan suomalaisyhtyeen video on malliesimerkki siitä, että budjettia tärkeämpi on näkemys

GEO:n uusi video on oikeaa silmäkultaa – ja biisikin parasta A-luokkaa.

Pekka Perunka

Helsinki-Turku-Pietari -akselilla operoiva syntikkapop-yhtye GEO on julkaissut uuden, tyylikästäkin tyylikkäämmän videon City of Dreams -nimiseen kappaleseen.

Facebook-sivuillaan yhtye kertoo ottavansa mallia 1980-luvun syntikkapopista ja indiestä. Lopputuloksena on ainakin tämän videon perusteilla maukasta tunnelmointia, joka tuo mieleen niin elokuvat kuin videopelitkin.

”Trio sekoittaa pakkaansa lisäksi vierailevilla laulajilla ja City of Dreamsilla kuullaan myös Sans Parade -yhtyeestä tuttua Markus Perttulaa” tiedote kertoo, emmekä me tuohon käy mitään vastaan sanomaan.

Itse asiassa video herätti sen verran mielleyhtymiä popkulttuuriin, että päätimme tiedustella yhtyeen jäseniltä (Jan, GoGo ja Ozzy) videosta hieman lisää.

Vastaukset löydät alta, niiden alta löydät sitten itse videon.

Yhtyeen Facebook-sivuille pääset tästä.

Kumpi vaikutti videoon enemmän, mainio videopeli Hotline Miami vai Ryan Goslingin tähdittämä Drive-elokuva?

”Kyllähän se Ryanin vasen pakara pyöri mielessä videota tehdessä, ei käy kiistäminen. Ehkä ne naiset tykkää.”

Miksi etenkin (myös teidän edustamanne!) syntikkapop on usein niin melankolista?

”Kossu, kirves ja sauna. Ja syntikkapop. Kaippa nuo vaan yhteen sopii. Onhan meiltä sunshine-biisejäkin tulossa, katsotaan sitten joulun jälkeen.”

Mitä juomaa videolla juodaan? Ärsyttää, kun pullon etiketistä ei saa selvää! Kuinka paljon videon budjetista upposi kyseiseen juomaan?

”Joo se etikettihomma harmitti meitäkin. Pullo on etelän tuliainen, Kanarialta mummi toi.”

Ovatko videolla esiintyvän miehen viikset kenties hävityn vedonlyönnin tulos, vai pitääkö hän niitä kasvoillaan ihan tosissaan?

”Tässä viiksi-asiassa otettiin tietoinen riski. Kelpaisi tuommoiset meillekin!”

Missä sijaitsee unelmienne kaupunki ja miksi?

”Kyllä se on jossakin etelän auringossa, missä musiikki piirtäisi rakennusten ääriviivat ja olisi riittävästi tilaa unelmille.”