Punk The Capital -dokumentti tulee Suomessa leffateattereihin – pureutuu erääseen punkin historian tärkeimmistä aikakausista

Washingtonin skenestä dokumentti.

19.04.2022

Punk the Capital -dokumentin voi katsoa myös Suomessa ihan elokuvateatterissa.

Vuonna 2019 julkaistu dokumentti keskittyy Washington DC:n punkskeneen. Elokuva tutkii muutoksen aikakautta vuodesta 1976 vuoteen 1983, asettaen ilmiön punkin ja rockin tarinoiden laajempaan kehykseen.

Leffan voi nähdä Suomessa 9. päivä toukokuuta Turun Diana Cinemassa, 10. päivä toukokuuta Tampereen Klubilla ja 11. päivä toukokuuta Helsingin Teatteri WHS:ssä. Näytöksien jälkeen on mahdollisuus keskustella Jeff Nelsonin (Minor Threatin jäsen, yksi Dischord Recordsin perustajista) ja ohjaaja James June Schneiderin kanssa.

Elokuvan esittelysivuilla WHS Teatteri Unionin sivuilla kerrotaan seuraavaa:

”Miksi aikakauden soundit ja ideat yhä vaikuttavat ja ispiroivat ympäri maailmaa? Dokumentti rakentaa muotokuvan liikehdinnästä, joka ei vain uudelleenmääritellyt musiikkigenreä, vaan myös loi mallin tee-se-itse-kulttuurille ja yhteiskunnalliselle ja poliittiselle osallistumiselle. Tarkentaen yhtyeisiin, kuten Bad Brains, Minor Threat ja The Slickee Boys ja henkilöihin kuten Henry Rollins, Ian MacKaye ja Cynthia Connolly, se vie meidät Washingtonin punk-liikkeen ytimeen.”

Lippuja näytöksiin saat esityspaikkojen normaaleista lipunmyyntikanavista.

Lisää luettavaa