Punkmuseo aloittaa podcastien sarjan – ensimmäinen jakso kuunneltavissa

Jaksoja on luvassa viisikymmentä.

30.06.2023

Punkmuseo on aloittanut oman podcastin, jossa käsitellään kaikkea mitä punkiin voidaan liittää: musiikkia, aktivismia, taidetta, tee se itse -eetosta ja niin edespäin. Jaksoja tulee yhteensä viisikymmentä, ja niistä viimeinen julkaistaan punkin 50-vuotisjuhlavuonna 2027.

Ensimmäisellä, kymmenenosaisella kaudella pitkän linjan punk-aktiivit kertovat punkin nykytilasta ja tulevaisuudesta omien näkemystensä mukaan sekä avaavat omaa historiaansa ja sitä, miten ovat päätyneet punkin pariin. Ensimmäisessä jaksossa vieraina ovat Joose Berglund Stupido Recordsista ja Jukka Junttila Hiljaisista Levyistä.

Podcastin ensimmäinen jakso on nyt kuunneltavissa Punkmuseon Mixcloud-tilillä. Uudet jaksot ilmestyvät aina tiistaisin. Podcastin lisäksi Punkmuseon Mixcloud-tililtä löytyvät lähes kaikki Radio Sohon Punkmuseo-lähetykset. Myös RollFM:n Punkmuseo-lähetykset ovat tulossa kuunneltaviksi Mixcloudiin kesän aikana.

Podcastin ensimmäisen kauden jaksojen vierailijoina ja aiheina ovat:
1. Joose Berglund ja Jukka Junttila – Stupido Records ja Hiljaiset Levyt.
2. Kari Hyle (Näkä) – Klimaxista kiikutuoliin -blogi, Klimax, Fucking World, Hitmen 3, punkmuseoaktiivi.
3. Jukka Jukkeli Nakari – Kämäset Levyt, keikkajärjestelyt ja miljoona eri bändiä (Riistetyt, Lapinpolthajat, Eristetyt, jne…).
4. Timo Kiippa (Kipi) – 80-luvun keikkajärjestelyt, ensimmäinen Vaihtoehto, Punkmuseon perustaminen.
5. Laura Haarala ja Salla Vasenius – Tapahtumajärjestäjän näkökulma ja monia muitakin näkökulmia punkiin.
6. Ari Enqvist ja Jukka Palm (Pami) – podcastin juontajat kertovat itsestään.
7. Teijo Hintikka ja Pyry Keskinen – monista eri bändeistä (Mopot, Cartoon Rockers, God given ass) tutut Punkmuseon ensimmäiset työntekijät valottavat omia seikkailujaan punkmusiikin maailmassa.
8. Sanna Rajala (Saku) – Pyhäkoulu yhtyeestä tuttu Saku kelaa 80-lukua ja tätä päivää.
9. Tommi Nyholm ja Sami Hernesaho – Tommy’s Vinylnaut -vlogin vetäjä Tommi ja Finnish Hardcore 80 – 85 -lafkan pyörittäjä Sami kelaavat mikä vetää keski-ikäisen edelleen punkin pariin, puhutaan D.I.Y- asenteesta ja onko punk pelkkää nostalgiaa.
10. Helena Hiltunen – Kohti Tuhoa, Selfish, jne. – onko punkgenre todella tasa-arvoinen ja yhdenvertainen? Parempaan ollaan kuitenkin menossa.

Lisää luettavaa