”Punkskene ei ole niin turvallinen kuin luulit” – anonyymi sometili kertoo karuja paljastuksia kotimaisen musiikkimaailman syövereistä

Punkstoo.

17.07.2021

”Punkskene ei ole niin turvallinen kuin luulit. SV: seksuaalinen häirintä/ahdistelu, misogynia, henkinen/fyysinen väkivalta, raiskaus”, näin lukee Punkstoo-nimisen Instagram-käyttäjän biotekstissä. Nimensä se on ottanut samannimisestä Nälkä-lehdessä julkaistusta artikkelista (#metoo–> #punkstoo), jonka tekijät ovat kuitenkin eri ihmiset kuin henkilöt tämän Instagram-tilin taustalla.

Kaksi päivää sitten avatulla tilillä on julkaistu jo yli 50 postausta. Postaukset ovat screenshotteja tilin ylläpitäjille lähetetyistä viesteistä, joissa ihmiset kertovat omia kammottavia kertomuksiaan punk-skeneen liittyen. Viestit ovat anonyymeja, joten niiden lähettäjää ei kerrota.

Postaukset on laadittu siten, että ensimmäisessä kuvassa selviää screenshottien aihe sisältövaroituksen muodossa. Viesteissä syytettyjen nimet on peitetty, mutta muutamissa tapauksissa alkukirjain on jätetty peittämättä. Näissä tapauksissa kyse on siis jostakin muusikosta, mutta osa viesteistä liittyy tapahtumiin punk-yhteisön sisällä yleisesti.

Kirjoituksissa kerrotaan muun muassa misogyniasta, seksuaalisesta häirinnästä, väkivallasta, ahdistelusta ja rasismista. Viestit ovat karua luettavaa ja ne ovat nopeasti herättäneet keskustelua. Tilillä on jo yli 3000 seuraajaa, joten kenties tästä avautuu vielä isompi puheenaihe.

Sivulle pääset tästä.

Lisää luettavaa