Pusha T julkaisi todella hyvän rap-levyn, mutta meni suututtamaan Draken – Drake vastasi samantien takaisin ja lähetti perään sadantuhannen dollarin laskun promootiosta

Ja näin.

Pusha T julkaisi Daytona-albumin. Albumi on Kanye Westin tuottama ja sisältää vain 7 kappaletta, laatu siis korvaa määrän. Laatuun on panostettu myös kansikuvassa, joka on kustantanut 85 000 dollaria. Kannessa on kuva Whitney Houstonin kylpyhuoneen pöydästä siltä ajalta, kun Houstonin heroiiniriippuvuus oli pahimmillaan. Kuvan maksoi omasta pussistaan tuottajana toiminut Kanye West. Pusha T olisi omien sanojensa mukaan tyytynyt johonkin muuhuun kuvaan ja itseasiassa väitti yhdessä vaiheessa, että koko kansitaidetta ei olisi. Kanye West oli eri mieltä, käski matin häipymään kukkarostaan ja pisti haisemaan.

Levy on hyvin laadukasta tavaraa ja sitä on tehty Pusha T:n omien sanojen mukaan suurella intohimolla ja samplet on valittu todella tarkkaan. Siltä levy kieltämättä kuulostaa, esimerkiksi Come back baby on klassista Kanye-tuotantoa, jossa metronomi on saanut tikittää ja kertosäkeenä toimiva George Jackson -sample laskeutuu audiotaajuksille juuri oikealla hetkellä. Samalla koko levy on niin yhtenäiseksi nidottu, että kappaleen vaihtumista ei heti edes huomaa.

Pusha T:sta on hyvä tässä vaiheessa tietää, että räppäri on pitkän linjan tekijöitä ja luonut brändiään eräänlaiseksi ”kokaiiniräppäriksi”. Räppärin nimi tulee lauseesta ”pushing tons of cocaine”. Pusha T ei ole ollut hyvää pataa Draken kanssa pitkään toviin ja päättääkin sohaista kanadalaista ampiaispesää Infrared-kappaleella.

Biisillä Pusha T räppää seuraavati: ”Your hooks did it/The lyrics penning equals to Trump’s winning/The bigger question is how the Russians did it/It was written like Nas but it came from Quentin”, sekä näin: ”Let’s cram numbers, easily / The only rapper sold more dope than me was Eazy-E /How could you ever right these wrongs / When you don’t even write your songs”.

Quentinilla Pusha T viittaa Quentin Milleriin, joka oli Meek Millin väitteiden mukaan Draken haamukirjoittaja. Pusha T ei siis liiemmin välitä haamukirjoittajista, vaikka esimerkiksi levynsä tuottanut Kanye West on itsekin hyödyntänyt sanoittajia levytyksillään.

Pusha T:lla on uudella levyllään kappale nimeltään What would Meek do. Biisillä vierailee Kanye West ja Pusha T siis teki juuri kuten Meek, eli hyökkäsi Draken kimppuun. Drake pöllytti silloin Meek Millin mennen tullen ja upotti räppärin suohon, josta ei kovin moni nousisi. Meek Mill tosin on aloittanut uuden nousun.

Drake ei tätä touhua kauaa katsellut hyvällä ja päätti julkaista Duppy-freestylen. Kappaleella Drake antaa palaa niin Pushaa kuin Kanyeta kohtaan, siitäkin huolimatta, että huhujen mukaan Westillä ja Drakella olisi yhteislevy tekeillä. Biisillä Drake räppää muun muassa näin: ”What do you really think of the nigga that’s making your beats? /I’ve done things for him I thought that he never would need /Father had to stretch his hands out and get it from me /I pop style for 30 hours, then let him repeat.”

Näillä sanoilla Drake viittaa juuri siihen, että on itse haamukirjoittanut kappaleita Kanye Westille ja leikittelee kappaleiden nimillä lainissa (Father Strecth my hands ja 30 Hours).

Tämän lisäksi Drake suuntaa viiltonsa niin Steven Victoria kuin Virgil Ablohia kohtaan. Virgil Abloh on Kanye Westin lähipiirissä vaikuttava muotisuunnittelija ja Steven Victor taas Def Jam -levy-yhtiön varajohtaja, sekä A&R.

Drake myös räppää, miten Pusha T luulee olevansa Pablo Escobar, vaikka todellisuudessa huumebisnes on ollut paljon pienempää, sivaltaen samalla Pusha T:tä hänen veljensä No Malice nimellä ”You got No Malice in your heart”.

Mitä Quentin Milleriin tulee, Drake kääntää asian päälaelleen. Draken mukaan kyseessä ei ollut se, että Miller olisi tehnyt Drakelle hittejä, vaan juuri toisinpäin – Drake auttoi Milleriä tekemään hittejä. Kun Miller tietysti sai kenkä Meek Mill -kohun jälkeen, niin koko kaverista ei ole kuulunut sittemin. Drake räppääkin, että taisi olla sittenkin kaikki sen ansiota, mitä hän itse teki:

”And as for Q, man I changed his life a couple times / Nigga was at Kroger working double time / Ya’ll acting like he made the boy when I was trying to help the guy / Who gassed you to play with me? /Man, you made this shit as easy as ABCs / Whoever supposedly making me hits, but then got no hits sound like they need me”.

Osan laineistaan Drake räppää, kuin Pusha T konsanaan ja se lisää höyryjä lisää. Biisinsä Drake päättää sillä, että kertoo laittavansa laskun perään, tämä biisi kun lisää myyntiä ainakin 20 000 kappaleen edestä.

Drake ei olisi Drake, jos ei olisi tehnyt juuri niin. Vain pari tuntia biisin julkaisun jälkeen Drake julkaisi kuvan Instagramissa laskusta, jonka on lähettänyt Steven Victorille. Laskussa Drake kertoo laskuttavansa promootiosta ja urakehityksestä. Tästä kaikesta Drake laskuttaa 100 000 dollaria.

Rap-maailma on ottanut tietysti asiasta kaiken irti ja esimerkiksi Preme kommentoi, että nyt taisi tulla alennusta. Draken yhteistyökumppani Habibiz Habiziz julkaisi oman laskunsa, johon oli lisätty shisha-lisät. Drakehan on tietysti viettänyt aikaa hänen baarissaan ja lasku tästä kuuluu Pushalle. Grimelegenda Wiley taas kertoo Pusha T:n olevan ”Done and dusted”. Etenkin brittinimet ovat käyneet naureskelemassa Draken tempulle, joten mikäli tästä vielä suurempi riita kehittyy, niin Yhdysvallat vs Kanada & Eurooppa -biiffi on erittäin mahdollinen.

Jäämme seuraamaan mielenkiinnolla tulevaa. Pushan uusi levy löytyy suoratoistopalveluista ja oleelliset Instagram-päivitykset löydät alta.

You’re welcome. 🦉

Henkilön champagnepapi (@champagnepapi) jakama julkaisu.