Pyhimykseltä yllätyspäätös: jättää useat vastuutehtävänsä

Pyhimys kertoo asiasta verkkosivullaan.

15.01.2022

Pyhimys, oikealta nimeltään Mikko Kuoppala, on julkaissut verkkosivuillaan blogikirjoituksen, jossa kertoo siirtyvänsä syrjään tehtävistään Universalilla.

Kuoppala on toiminut Universalilla tuotantopäällikön tehtävissä, sekä Johannan ja Def Jamin label managereina.

Blogissa räppäri kirjoittaa miten aikoinaan päätyi levymerkin palveluksiin:

”Tammikuussa 2012 laitoin Thaimaasta sähköpostia Vuorisen Martille, joka ohjasi sen Mattilan Rikulle. Seurauksena se, että kesällä oltiin Tefloneiden kanssa Johannan tallissa. ”

”Seuraavien vuosien aikana, kun siirsin ensin Universalin cloud kitcheniin myös sen pienlevy-yhtiömiehen resurssini, sinne sainattiin Pyhimys, Heikki Kuula, Ruger Hauer, Paperi T, Gasellit, Kasmir, Juulia, Petri Nygård, Sini Sabotage, Kube, Mäkki, Adi L Hasla, Mariska, Yona, Pesso, Sonny, Tuuttimörkö usw.”

Tekstin lomassa räppäri myös avaa tunnelmiaan menneistä vuosista ja siitä miten musiikkibisnes on muuttunut. Muusikko on kiitollinen saamastaan vastuusta ja sen tuomista mahdollisuuksista.

Nyt artisti kuitenkin kokee, että jostain pitää luopua, jotta voisi keksiä jotain uutta:

”Luovun roolistani sekä viimeistenkin artistiprojektien a&r-vastuusta, että vastaavan label managerin roolista sekä Johanna Kustannuksen (jota johtaa ansaitusti Minna Koivisto), että Def Jamin (jonka osalta mahdollisesti tiedotetaan myöhemmin jotain, mutta jonka toiminta on ollut paljon Jarkko Ehnqvistin ja Mari Hautamäen harteilla) osalta. ”

Hän kertoo kuitenkin jatkavansa pienempien yritysten hallituksessa, ellei suurempia eturistiriitoja ilmaannu, jättäen operatiivisen toiminnan muille.

Teflon Brothers -yhtye toimii jatkossa yhtiönä, jatkaen yhteistyötä alan isompien toimijoiden kanssa, mutta jollain uudella tavalla, Kuoppala vihjaa. Pyhimys-artisti pysyy Universalin kirjoissa.

Lue koko kirjoitus täältä.

Lisää luettavaa