”Pyhimys kuvaili musiikkini kuulostavan siltä kuin se olisi tehty luolassa” – pitkään itseään piilotellut Pyy avaa debyyttisinglellään sisäistä maailmaansa

Johanna Kustannuksen kanssa syksyllä 2017 levytyssopimuksen solminut Pyy tekee postmodernia pop-musiikkia.

23.04.2022

Artistinimellä Pyy debyyttisinglensä eilen julkaissut Pietari Pyykönen on tehnyt musiikkia 7-vuotiaasta asti. Hän säveltää, sanoittaa ja tuottaa musiikkinsa itse, ja solmi levytyssopimuksen Johanna-levymerkille syksyllä 2017.

Pyhimys kuvaili silloin musiikkini kuulostavan siltä kuin se olisi tehty luolassa. Olen pitkään piilotellut isoa osaa itsestäni ja sisäisestä maailmastani ja tuntuu kauniilta päästä näyttämään se muille”, Pyy kertoo.

Artistin ensijulkaisun nimi on Jään yli. Kappale ilmentää ihmissuhteisiin liittyviä repiviä ja elämää suurempia tuntemuksia sekä soundillisesti että temaattisesti.

”Jään yli kertoo teinitunteista, marttyrismistä, puhumattomuudesta ja ulkopuolelle jäämisestä”, Pyy kuvailee. ”Kappale on sekä dramaturgisesti että konkreettisesti albumin alkupiste: sen myötä ymmärsin, millaisessa umpisolmussa olin, ja aloin selvittää möykkyä kirjoittamalla.”

Androgyyniä lauluääntä, nykiviä rytmejä sekä massiivisia kertosäkeitä musiikissaan yhdistelevä Pyy julkaisee debyyttialbuminsa syksyllä 2022. Artisti kertoo levynteon aikana inspiroituneensa muun muassa Anna Erikssonista, Byron Katiesta sekä Lordista.

Lisää luettavaa