Pyörremyrskyjä, jytää ja bluesia – Maan Tomun debyyttialbumi viimein kuultavissa

Tammikuussa vinyylinä ilmestynyt albumi on nyt saatavilla myös diginä.

28.02.2023

Psykedeelistä ja progressiivista avaruusrockia sekä bluesia yhdistelevän Maan Tomu -yhtyeen tammikuussa vinyylinä ilmestynyt debyyttialbumi on viimein saatavilla myös diginä. Yhtyeen nimeä kantava teos purkitettiin jo heinäkuussa 2017 yhtyeen toisen keikan jälkeisenä päivänä. Levyn äänittäjänä toimi Rotten Sound -vokalisti Keijo Niinimaa.

”Albumin tavoitteena oli tallentaa yhtyeen raaka livesoitto kaikkine energioineen ja elementteineen ilman kompromisseja. Albumin neljä kappaletta ovat vuosien aikana muodostuneet yhtyeen peruspilareiksi, alati kehittyen, tavoitellen yhä uusia muotoja joka esityskerralla. Tällä albumilla kappaleet kuullaan varhaisimmissa, alkuvoimaisimmissa muodoissaan”, tiedotteessa kerrotaan.

Levyllä on todellakin vain neljä kappaletta, mutta teoksen kokonaispituus on silti yli kolme varttia. Vain yksi biisi, avausraita Ikuinen joki kellottaa alle kymmenen minuuttia. Sama kappale julkaistiin singlenä viime vuoden toukokuussa, kuten täällä kirjoitimme.

”Kappale on musiikkityylejä yhdistelevä pyörremyrsky, joka sekä ravistelee että testaa kuulijaansa ollessaan samalla myös ihan vain primitiivinen jytähitti. Toisena vuorossa oleva Mustaa multaa kääntää nupit aivan toiseen suuntaan sielukkaan bluessahtavalla, tarttuvan eksistentialistisella keinunnallaan.”

”Kolmas raita On ollut ennenkin kantaa kekoon raskaan meditatiivisia progevivahteita eri vuosikymmeniltä ja vielä ihan kohtalaisen eeppisissä mitoissa. Levyn lopettava Miks’ en oo? matkustaa groovaavien riffien saattelemana halki koko bluespohjaisen rockin historian, ottaen vauhtia Californian hiekoilta, kiihtyen loppua kohti tajuntaa huimaaviin nopeuksiin, nousten lentoon, ja levyn lopun jo häämöttäessä ei hidastu lainkaan, vaan jatkaa vain matkaansa kohti ääretöntä ja sen yli.”

Kuuntele levy alta.

Lisää luettavaa