R. Kellyn ex-tyttöystävä esittää mykistäviä syytöksiä tähteä kohtaan: pahoinpitelyjä, pakottamista seksiin toisten naisten kanssa, nälkiinnyttämistä ja eristämistä ulkomaailmasta

Kitti Jonesin syytöksissä kaikuvat samat teemat, joita on kuultu myös muista lähteistä.

Kun radiojuontaja Kitti Jones tapasi R. Kellyn vuonna 2011, hän oli ehtinyt olla r’n’b-tähden fani jo pari vuosikymmentä. Jones oli ihannoinut laulajaa pikkutytöstä lähtien, ja kun mies näytti vastaavan naisen ihaileviin tunteisiin, Jonesin unelmat tuntuivat täyttyneen.

Kiinteän tekstiviestittelyn, ahkerien puheluiden ja parin yhteisen viikonlopun jälkeen Jones oli valmis irtisanoutumaan työstään Teksasin Dallasissa, myi autonsa ja muutti R. Kellyn asuntoon Chicagon Trump Towerissa.

Yhteiselo sai kuitenkin Jonesin kertoman mukaan hitaasti yhä erikoisempia ja erikoisempia piirteitä. Ensi alkuun Kelly yksinkertaisesti käski Jonesia pukeutumaan pelkkiin verkkareihin jos liikkui asunnon ulkopuolella, sekä pitämään Kellyn ajan tasalla kaikista liikkeistään tekstiviestien välityksellä.

Ajan mittaan hienovarainen henkinen väkivalta kuitenkin eskaloitui ruumiillisiin pahoinpitelyihin Kellyn suuttuessa – joskus ”pelkkiin” kämmenellä läpsäytyksiin, joskus potkimiseen asti.

Sitten Jones joutui muuttamaan Kellyn studioon, jossa asuikin Jonesin yllätykseksi useampi nainen. Muiden tyttöystävien kanssa asuessa Jones väittää joutuneensa pakotetuksi seksiin sekä näiden että studioon muualta lennätettyjen tyttöjen kanssa.

Jos Jones (tai joku muu tyttöystävä) ei käyttäytynyt Kellyn haluamalla tavalla, Kelly rankaisi asiasta ottamalla naisen puhelimen pois ja katkaisemalla näin hänen yhteytensä ulkomaailmaan, sekä suorastaan nälkiinnyttämällä häntä.

Jones lähti suhteesta jo vuonna 2013, mutta ei ole puhunut asiasta avoimen yksityiskohtaisesti ennen kuin nyt, tuoreessa Rolling Stone -lehden haastattelussa.

Jonesin tarina on suoraan sanoen mykistävän absurdia luettavaa. Jutun loppupuolella Jones kuitenkin sanoo:

”Se oli kauheinta ikinä. Mutta ihmiset katsovat sinua ja sanovat että ’hei, sinähän olet aikuinen ihminen’. Ei. Jos et ole ollut siellä, et voi mitenkään tietää miltä tarkalleen tuntui, kun toinen ihminen pitää sinua täysin vallassaan ja saa sinut tuntemaan, ettei sinulla ole elämässä mitään hänen lisäkseen.”

Jonesin syytökset eivät valitettavasti tule täysin yllätyksenä kellekään, joka on seurannut R. Kellyä mediassa viime vuosina. Buzzfeedin Jim DeRogatis kirjoitti viime kesänä pitkän, syväluotaavan artikkelin, jossa äänessä oli Kellyn entisiä tyttöystäviä sekä Kellyn nykyisen parikymppisen tyttöystävän vanhemmat, joiden mielestä Kelly pitää heidän tytärtään seksuaalisessa kultissa.

Jutussa haastatellut naiset ja lähipiiriläiset puhuvat hyvin samankuuloisista kokemuksista kuin Kitti Jones.

R. Kelly kiistää Jonesin syytökset ja tähden edustaja vastasi Rolling Stonelle samassa artikkelissa näin:

”On valitettavaa, että neiti Jones yrittää kuvata historiaansa herra Kellyn kanssa minään muuna kuin kahden aikuisen yhteisymmärrykseen perustuvana suhteena. Kuten olemme jo aiemmin sanoneet, Kelly ei hallitse kenenkään toisen ihmisen päätöksiä eikä pakota heitä tekemään mitään. Myös neiti Jones on aiemmin myöntänyt tämän olevan totta omalla kohdallaan. Kaikki väitökset väärinkäytöksistä tai minkäänlaisesta naisten huonosta kohtelusta ovat valheita, epärehellisiä ja herjaavia.”