Raasepori saa oman musiikkifestivaalin: mukana puuhamiehenä Petteri Ahomaa – ”kaksi isoa kansanvälistä esiintyjää”

Karjaalla tapahtuu ensi(kin) vuonna!

21.11.2018

Suomessa festivaaleja löytyy jo todella runsaasti läpi vuoden, kuten Rumban Santtu Reinikainen kertoi ja analysoi mainiossa artikkelissaan täällä.

Vaan aina mahtuu mukaan myös uusia yrittäjiä. Läntistä Uuttamaata hellitään ensi kesänä omalla uudella musiikkifestivaalilla. Alkuun yksipäiväisessä Raasepori Festivaalissa nähdään koko päivän kattaus jo joulukuussa julkistettavia kärkiartisteja.

Festivaalin taustalta löytyvät Loud´n Liven promottori Kalle Keskinen sekä lapsuutensa alueella viettänyt televisiotuottaja Petteri Ahomaa. Tapahtuma on ollut kaksikon puheissa jo useamman vuoden, ja nyt se vihdoin toteutuu.

”Idea lähti siitä, kun Petteri otti yhteyttä ja kertoi suunnitelmistaan vakuuttaen alueelta löytyvän tilausta isomman luokan musiikkitapahtumalle. Olemme tunteneet vajaat parikymmentä vuotta ja tiedämme, etteivät toiselta ideat saati into lopu koskaan. Tulemme julkaisemaan joulukuun aikana kuusi isoa nimeä, mukana ovat Suomen kärkiartistit sekä kaksi isoa kansainvälistä esiintyjää”, kertoo Keskinen.

Tavoitteena on järjestää Karjaalle pysyvä festivaali. Raasepori Festivaali antaa nimenä mahdollisuuden rakentaa tulevaisuudessa konseptin ympärille monimuotoinen koko viikonlopun kestävä tapahtuma, jossa musiikki on tärkein osa isompaa kokonaisuutta.

”Lähdemme ensin rakentamaan tapahtumaa yksipäiväisenä, ja toivon mukaan saamme maakunnan yleisön heti ensimmäisenä vuotena hyvin mukaan. Raaseporin kaupunki ja monet muut alueelliset toimijat ovat jo ilmaisseet suurta myötämielisyyttä hanketta kohtaan”, Keskinen lisää tyytyväisenä.

Vuosikymmeniä televisioalalla vaikuttanut Ahomaa on viettänyt viime vuosina paljon aikaa alueella. Lapsuuden muistoissa ovat säilyneet aikanaan suositut kitarafestivaalit, jotka houkuttelivat Raaseporiin maailmantähtiä Paco de Luciasta Chuck Berryyn ja Jose Felicianosta B.B. Kingiin. Viime vuosina Raaseporiin kuuluvassa Tammisaaressa on nähty menestyksekkäillä keikoilla muun muassa Toto ja Bo Kaspers Orkester

Lisää luettavaa