Radiohead-sivuprojekti The Smile julkaisi uutta musiikkia – esiintyy striimikeikoilla tänä viikonloppuna!

The Smoke on porukan toinen sinkku.

Viime vuonna perustettu The Smile on Radioheadin Thom Yorken ja Jonny Greenwoodin sivuprojekti, jota vahvistaa Sons of Kemet -jazzyhtyeen rumpali Tom Skinner.

Yhtye julkaisi debyyttisinglensä You Will Never Work in Television Again tammikuun alussa. Tänään ilmestynyt The Smoke on edeltäjäänsä huomattavasti rauhallisempi, tarttuvan bassokuvion johdolla kulkeva biisi. Kappaleen ohessa on julkaistu mustavalkofilmiin pohjautuva musiikkivideo, joka on ohjaaja Mark Jenkinin ja tuottaja Joel Spencerin käsialaa.

Radiohead-tuottaja Nigel Godrich on kertonut haastattelussa, että The Smile on jo äänittänyt albumin, ja kuvailee sitä ”mielenkiintoiseksi muiikkityylien vastakkainasetteluksi, joka käy kuitenkin järkeen”. Levyn julkaisupäivästä ei ole vielä tietoa.

Yhtye soittaa Lontoossa tänä viikonloppuna kolme keikkaa, jotka striimataan myös netissä. Porukan viime toukokuun striimikeikan settilistan perusteella voisi arvella, että nämäkin keikat koostuvat enimmäkseen yhtyeen omasta, vielä julkaisemattomasta materiaalista.

Keikat striimataan Suomen aikaan lauantaina iltakymmeneltä sekä sunnuntaina kolmelta aamuyöstä ja yhdeltä iltapäivällä. The Smilen meininkiä pääsee seuraamaan kotisohvalta noin viidentoista euron hintaan. Lisätiedot yhtyeen nettisivuilta.

Katso The Smoken musiikkivideo alta:

YouTube video

Lisää luettavaa