Radioheadin Thom Yorke on yllättynyt A Moon Shaped Pool -albumin menestyksestä: ”Odotin jo fanien hylänneen meidät”

Thom Yorke on luullut tehneensä jo tarpeeksi tuhoja. Mutta ei.

Thom Yorke Radiohead Rumba

Toukokuun 8. päivä julkaistu Radiohead-uutuus on saanut fanit ja kriitikot haltioitumaan. A Moon Shaped Pool on kiinnostanut sekä uusia että vanhoja, rokimpia kuuntelijoita.

Vaikka viiden vuoden takainen King of Limbs on loistava albumi, jäi sen suosio aikanaan aiempaa hiljaisemmaksi. Laulaja-päämies Thom Yorke ihmetteleekin uuden albumin saamaa hypeä. Radiohead on kulkenut toistakymmentä vuotta yhä kokeellisempaan suuntaan, joten Yorke kuvitteli OK Computerin nimeen vannovien fanien kadonneen jo aikoja sitten.

”Olemme todella yllättyneitä A Moon Shaped Poolin menestyksestä. Odotimme päinvastaista reaktiota”, Yorke kertoi Brittiläiselle Q Magazinelle.

Haastattelu on Yorken ensimmäinen toukokuun albumijulkaisun jälkeen. Kryptinen bändi on aina luottanut, että fanit joko seuraavat heitä tai eivät. Isoja promootiotemppuja ei juuri ole nähty.

”Luulin fanien kaikonneen jo King of Limbsin kohdalla. Rakastan bändiä, mutta en odota kenenkään muun tekevän niin.”

Yorke puhui haastattelussa myös Creepin ottamisesta keikkojen settilistaan. Debyyttialbumin hitti on kaukana bändin nykytyylistä, mutta, ja ehkä myös siksi, edelleen bändin suosituin kappale.

“Soitin kappaleen introa yhdellä keikalla, ja yleisö sekosi siihen. Päätimme kokeilla, miten ihmiset reagoivat koko biisistä”, Yorke kertoi.

“Jos kappaleen soittaminen ei tunnu hyvältä, jätämme sen pois settilistasta. Emme esimerkiksi soittaneet No Suprises -kappaletta iäisyyksiin, kunnes kokeilimme keikalla, tuntuiko se jälleen hyvältä.”

Kuuntele Radioheadin koko uutuusalbumi A Moon Shaped Pool alta.

Ei, emme ole menossa mihinkään, Thom.